ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ... ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΤΗΣ ΑΕΚ

 

Γιατί, αλήθεια, μια ελληνική ΠΑΕ επιδιώκει να προκριθεί στην Ευρώπη; Να έχει συμμετοχή στο champions και στο europa league. Ασφαλώς όχι για να χάσει. Στο γήπεδο και στο ταμείο. Να γνωρίσει ήττες και τιμωρίες. Πρόστιμα και αποκλεισμούς.

Οι οπαδοί, λέει, της ΑΕΚ έπαιξαν ξύλο με τους… συναδέλφους του Άγιαξ. Όχι, αυτοί δεν είναι οπαδοί. Είναι. Ε, όχι δεν είναι. Χούλιγκαν είναι, όχι οπαδοί. Κι αν πράγματι είναι και ''οπαδοί'' της ΑΕΚ, δεν τους θέλουμε. Δεν τους χρειάζεται το ποδόσφαιρο, ζημιά είναι σε κάθε ομάδα. Τόσο απλό.

Οι χούλιγκαν του Άγιαξ, για να κάνουμε ταμείο, δεν έχουν περιθώρια να δράσουν σε ολλανδικό έδαφος, είτε προκληθούν, είτε όχι. Θα τους κόψουν τον κώλο. Επιτόπου. Έχει τελειώσει στην Ευρώπη το κεφάλαιο Βία και αλητεία στο ποδόσφαιρο, όπου για χρόνια πολλά έπαιζε πολύ δυνατά, ιδιαίτερα σε Αγγλία και Ολλανδία.

Στην Ελλάδα οι ''οπαδοί'' συνεχίζουν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι, όχι για την ομάδα τους. Με την ευθύνη του κράτους και των ΠΑΕ. Με την ανοχή τους.

Έχασε στο γήπεδο η ΑΕΚ από τον Άγιαξ. Χαμένη και στην εξέδρα. Για τους τσαμπουκάδες των ''οπαδών'' έρχεται ο λογαριασμός. Στο δρόμο είναι. Τι ακριβώς θα πληρώσει η ΠΑΕ. Πόσο θα της κοστίσει η τσογλαναρία της χουλιγκαναρίας.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΕΚ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΑΓΙΑΞ ΚΑΙ ΤΟ… ΞΕΧΝΑ