Ο ΠΑΟΚ ΘΕΛΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΟΧΙ ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΑ!

 

Δεν πρόκειται για εύνοια, απλά. Να κερδίζει ο ΠΑΟΚ το ένα ματσάκι μετά το άλλο χωρίς να παίζει μπάλα. Είναι το φαινόμενο της εύνοιας διαρκείας. Αύριο πιθανόν να γυρίσει στο τούμπα το έργο. Ο ΠΑΟΚ να πιάνει καλή απόδοση, να βγάζει ευκαιρίες και να φεύγει από το γήπεδο χωρίς το τρίποντο.

Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός. Όχι όπως το ξέρουμε δεκαετίες. Ποια ακριβώς είναι η διαφορά, η ιδιαιτερότητα του ΠΑΟΚ σήμερα. Η πίστη στο πρωτάθλημα! Είναι ολοφάνερο. Αξίζουν, δεν αξίζουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Σημασία έχει ότι το ΘΕΛΟΥΝ, δεν περιμένουν να τους χαριστεί το πρωτάθλημα, επειδή οι αντίπαλοι παρουσιάζουν αστάθεια στην παραγωγή αποτελέσματος.

''Ακόμα κι αν δεν είμαστε καλοί, ακόμα κι αν δεν παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, είμαστε σίγουροι πώς θα κερδίσουμε''. Αυτό μοιάζει να είναι το πνεύμα που κυριαρχεί στον ΠΑΟΚ του 2018-19. Και που στηρίζονται;

- Στη σιγουριά ότι ο διαιτητής δεν θα τους αδικήσει, ενώ αν χρειαστούν βοήθεια από τη σφυρίκτρα θα την έχουν.

- Στην ικανότητα τους στις στημένες φάσεις.

- Στην αξία και την πληρότητα του ρόστερ.

- Και, βέβαια, στη… ρέντα. Που σημαίνει ότι έτσι ή αλλοιώς θα βρουν ένα γκολ να καθαρίσουν ένα παιχνίδι που δεν το… δικαιούνται.

Συμπέρασμα. Δεν ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ να παίζει τη μπάλα που πράγματι μπορεί. Δεν υπάρχει τέτοια… σκέψη. Τέτοια επιθυμία. Η αντίληψη που έχει περάσει είναι ''Είμαστε πρωταθλητές. Θέλουμε το πρωτάθλημα. Παίζουμε μόνο για να νικήσουμε, όχι να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα''.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ