ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΣΟΙ ΘΑ… ΜΕΙΝΟΥΝ

 

Όσο ζω, ελπίζω. Παλιά κουβέντα. Παλιό παραμύθι. Σε έργο κάποιου πατριώτη συγγραφέα Θεόκριτου, εποχή της αρχαίας Ελλάδας, ειπώθηκε το θρυλικό Dum Spiro Spero. Όσο αναπνέω, ελπίζω. Η κουβέντα για την ΑΕΚ, με αφορμή ότι απόψε δίνει το αποχαιρετιστήριο ματς στο champions league, αλλά και στην Ευρώπη. Αφού ακόμα κι αν κερδίσει την Μπενφίκα στο Ντα Λούζ της Λισαβώνας, δεν θα πετύχει τίποτα περισσότερο από μία τρύπα στο νερό.

Το Dum Spiro Spero αφορά την ΑΕΚ της Ελλάδος. Ξεχνάμε την ΑΕΚ της Ευρώπης. Μετά από 13 αγωνιστικές η πρωταθλήτρια βρίσκεται 12 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Μικρές, πολύ μικρές οι ελπίδες της να πιάσει κεφάλι στη βαθμολογία, αλλά… ελπίδες. Είπαμε. Αν δεν έπαιζε η ελπίδα σ’ όποιον αναπνέει, δεν θα το είχαν σπηκάρει το Dun Spiro Srerο πριν από διόμισυ χιλιάδες χρόνια.

Και επειδή το πιθανότερο είναι να αποτύχει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, άλλο είναι εκείνο που αξίζει να περιμένει κανείς. Αναφέρομαι σε αποτυχία διότι και η δεύτερη θέση μόνον επιτυχία δεν είναι για την πρωταθλήτρια.

Το άλλο, λοιπόν, είναι αν, εκτός από το πρωτάθλημα, πόσο… ομάδα θα χάσει η ΑΕΚ. Μ’ άλλα λόγια με πόσους από το ρόστερ του σήμερα θα εμφανιστεί την προσεχή σαιζόν. Ομάδα που βρίσκεται εκτός αγωνιστικών στόχων, αλλά και υποχρεώνεται να ανανεώσει σε μεγάλο βαθμό το υλικό, τότε σκοράρει… διπλή αποτυχία (φώτο από το πρόσφατο ΑΕΚ- Λαμία 2-0).

Διαβάστε ακόμα:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!