ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Η ΠΑΟΚ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ... ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ

 

Ποιος κοπάνησε τον διεθνή Λαρισαίο διαιτητή Θανάση Τζήλο. Δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε την κουβέντα, πριν καν τη ξεκινήσουμε, αν κάποιοι ισχυριστούν ο… κανένας. Ο ένοχος είναι ανύπαρκτος. Δηλαδή; Καμία ΠΑΕ δεν έδωσε το παράγγελμα για την εγκληματική ενέργεια. Τον περίμεναν χθες το πρωί να βγει από το σπίτι του και του επιτέθηκαν. Του έδωσαν το «μάθημα» για να μάθει να σφυρίζει σωστά. Αντικειμενικά.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διεκδικούν το πρωτάθλημα. Είναι ύποπτοι; Είναι όσο κάθε άλλη ΠΑΕ. Ο Τζήλος στο τελευταίο παιχνίδι του σφύριξε το Ξάνθη- Ολυμπιακός 1-1. Γιατί να είναι ύποπτος ο Ολυμπιακός επειδή διαμαρτυρήθηκε για τα σφυρίγματα του Τζήλου κι όχι η Ξάνθη;

Το ποιος είναι ο ένοχος θα το πει η αστυνομία και η δικαιοσύνη. Ο κανένας, δηλαδή. Σημειώνουμε απλά ότι μέχρι σήμερα ποτέ δεν βρέθηκε ούτε ένας, ούτε μία ΠΑΕ, ότι αυτή έδωσε «συμβόλαιο» σε μία τουλάχιστον από τις δεκάδες περιπτώσεις κακοποίησης διαιτητή.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίσει δημόσια ως ύποπτο τον Ολυμπιακό. Η, τον ΠΑΟΚ. Πολύ περισσότερο να τους καταδικάσει. Μόνο με τη… σκέψη θα χρεώσει την «υποψία». Και γιατί στον Ολυμπιακό;

Να πω ποιο είναι το «σκεπτικό», για να συνεχίσουμε τούτη την ακαδημαϊκού τύπου κουβέντα. Την εντελώς φιλολογική, με την προϋπόθεση ότι κάποιος είναι ο ένοχος, ότι δεν κοπάνησε τον Τζήλο ένας… κανένας.

Η ΠΑΕ που θαρρεί ότι κυνηγιέται από τη διαιτησία στέλνει στο νοσοκομείο το κοράκι που την αδίκησε. Για να πιάσουν το «μήνυμα» τα άλλα κοράκια. Ότι θα πάθουν τα ίδια αν δεν παίξουν 50-50, δηλαδή στη χειρώτερη 60-40 υπέρ μας.

Η ΠΑΕ που ευνοείται συστηματικά από τη διαιτησία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αντίπαλης ΠΑΕ, την στήνει σε διαιτητή που έσφαξε την αντίπαλη ΠΑΕ, για να την ενοχοποιήσει.

Συμπέρασμα. Δεν έχουμε γίνει, είμαστε Κολομβία.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ