ΤΖΑΜΠΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ… ΑΡΧΙΚΟΡΙΟ

 

Αναφέρω γεγονός. Πριν από 7,5 χρόνια για κάποιες μέρες οι φυλλάδες κυκλοφορούσαν με 3-4 σελίδες (!), την μία πίσω από την άλλη, με τους διαλόγους επώνυμων συμβούλων της ΕΠΟ, ιδιοκτητών ΠΑΕ, διαιτητών και παρατραχάμενων της πιάτσας. Φοβερά πράγματα. Είτε συνομιλούσαν στα κινητά τους με συνθηματικά, είτε χωρίς να υπολογίζουν αν τους καταγράφει ο μέγας κοριός της ΕΥΠ. Αντικείμενο της νόμιμης παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών τα ''στημένα ματς''. Η προσπάθεια τους να φτιάξουν προκάτ αποτέλεσμα σε παιχνίδια.

Κάθε μέρα, λοιπόν, οι εφημερίδες ''Δώσε και μένα, μπάρμπα... '' να βγει στον αέρα μπόλικο πράμα. Η γενική εντύπωση ήταν πόσο βρώμικο είναι το πρωτάθλημα. Η μπόχα. Χθες, 18 Ιανουαρίου, όλοι οι κατηγορούμενοι, όλοι οι ένοχοι, οι καταδικασθέντες πρωτόδικα, καθάρισαν επί της ουσίας. Αυτά γίνονται μονάχα σε μπουρδέλο.

Δεν κρίνω δικαστικές αποφάσεις. Άλλο είναι το αίσχος. Πέρασαν 7,5 χρόνια για να βγει η… αλήθεια. Η δικτατορία στην Ελλάδα κράτησε λιγώτερο, μόνον επτά χρόνια. Είναι και το παιχνίδι που έκαναν ορισμένοι. Πώς εκμεταλλεύτηκαν επικοινωνιακά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, το αποκαλούμενο koriopolis. Το οποίο δικαστικά και με τη βούλα της δικαιοσύνης δεν ήταν ούτε πταίσμα.

Τελικά, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είπε την τελευταία κουβέντα για τους από 100 αρχικά και... 26 απομείναντες κατηγορούμενους. Στη φώτο ο αθωωθείς Αχιλλέας Μπέος.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΕΥΛΟΓΙΑ Η ΚΑΤΑΡΑ Ο ΙΒΑΝ