ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ...

 

Πάνω στον ενθουσιασμό τους οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που είχαν γεμίσει το γήπεδο της Ξάνθης πανηγύρισαν και το γκολ που έβαλε ο Ατρόμητος στο Καραϊσκάκη. Πιο σωστά το γκολ που έφαγε ο Ολυμπιακός. Βιάστηκαν! Το ξέρουν πως ένα γκολ, ακόμα και δυο στο ποδόσφαιρο δεν είναι και τελικό αποτέλεσμα.

Λάθος και για ένα άλλο λόγο το ξέσπασμα χαράς για το 0-1 στο Καραϊσκάκη. Προδίδει ίσως ανασφάλεια αδικαιολόγητη, ότι πιθανόν να τους πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός.

Ναι, αλλά το γκολ στον Ολυμπιακό το πέτυχε ένας ''δικός τους'' παίκτης, ο Eυθύμιος Κουλούρης. Άλλο λάθος αυτό. Ναι, μεν ο Κουλούρης παίζει δανεικός στον Ατρόμητο και ανήκει στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι δικός του. Κανένας παίκτης, ακόμα κι αυτοί που φοράνε σήμερα τη φανέλα του ΠΑΟΚ, και της κάθε ΠΑΕ, είναι δικοί της.

Δεν κατάλαβα. Η σχέση ΠΑΕ, δηλαδή εταιρείας και παίκτη,δηλαδή επαγγελματία, είναι καθαρά οικονομικίστικη. Μόνον. Δεν είναι συναισθηματική, ιδεολογική, ρομαντική όπως αυτή του οπαδού με την ομάδα, όχι με την ΠΑΕ. Με ποια λογική, λοιπόν, επειδή η ΠΑΕ αγοράζει έναν παίκτη, έχει ένα οικονομικό νταραβέρι για κάποιο χρονικό διάστημα, να θεωρείται ''δικός μας'' ο παίκτης από τον πιστό οπαδό;

Με ποια λογική; Τι είνα αυτά που μας λες, ρε, αποδυτηριάκια; Δεν έχει λογική η πίστη στην ομάδα, στη θρησκεία, ακόμα και η ελπίδα στη νέα κυβέρνηση, στο αποτέλεσμα κάθε φορά που θα στηθούν κάλπες. Πανηγυρίζει ο άλλος γιατί αν περιμένει στο τέλος το λογαριασμό θα χάσει την ευκαιρία.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ... ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ!