Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΖΕΙ, ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ…

 

Ο ΠΑΟΚ κάνει το 1-0 με γκολ οφσάιντ. Άντε βγάλε από το μυαλό των ''πονηρών'' ότι η Παράγκα έχει γκρεμιστεί. Το ίδιο θα σκεφτόταν ο κόσμος αν σκόραρε αλεπουδιάρικα και η ΑΕΚ με αντίπαλο μια επαρχιακή ομάδα. Το ίδιο αν ο διαιτητής έδινε μαϊμού πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού.

Η σκανδαλώδης και χαριστική υπέρ της μικρής ομάδας απόφαση του σφυρικτράκια δεν προκαλεί υποψίες. Όλοι θα μιλήσουν για ''ανθρώπινο'' λάθος, για άτυχη στιγμή του διαιτητή, όχι για σκοπιμότητα. Όταν, όμως, οι μαυροφόρες αβαντάρουν μια μεγάλη ομάδα, τότε ρίχνουν όλο το νερό της ΕΥΔΑΠ στο μύλο που δεκαετίες δουλεύει με τον… ίδιο τρόπο στο ποδόσφαιρο.

Με Αστέρα στην Τούμπα ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και κέρδισε 1-0 με ανύπαρκτο πέναλτυ. Ποια εξυγίανση; Τελείωσε η εγκληματική οργάνωση που έσπρωχνε άλλη ομάδα, και μια καινούργια συμμορία στήθηκε πλέον για άλλον πελάτη. Αυτό θα πουν, και δεν έχει καμιά σημασία αν έχουν ή όχι δίκαιο.

Τα φαλτσοσφυρίγματα δεν έχουν σταματήσει. Με συνέπεια μετά από 50 χρόνια να κληθούν αλλοδαποί ρέφερυ, όμως μόνο στα παιχνίδια μεταξύ των μεγάλων. Τους διαιτητές που δεν τους έχουν εμπιστοσύνη, τους χρησιμοποιούν οι μεγάλες όταν αντιμετωπίζουν τις μικρές. Και δεν υπάρχει πρόβλημα αν τις σφάξουν.

Ο ΠΑΟΚ με τη βοήθεια της διαιτησίας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κέρδισε 1-0 στην Τούμπα τον Αστέρα, αλλά και 3-0 στο παιχνίδι του β΄γύρου, στην Τρίπολη. Ο ΠΑΟΚ έχει την ομάδα να αποκλείσει στα ίσα τον Αστέρα, ακόμα κι αν του στράβωνε ο χθεσινός πρώτος ημιτελικός. Και ο ΠΑΟΚ, και το ποδόσφαιρο έχουν ανάγκη να ξεριζωθεί η καχυποψία που δικαιολογημένα είναι κτισμένη στους οπαδούς. Δυστυχώς αυτό δεν έχει συμβεί. Μια ακόμα χρονιά χάθηκε, γιατί δεν έγινε ούτε βήμα για να ξεφύγει το ποδόσφαιρο από τις οσμές του παρασκηνίου, με την ευθύνη των ίδιων των ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΤΥΧΗ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΠΑΟΚ