ΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΑ ΤΟΥΣ...

 

Τι θα πει ''πρώτη φορά αριστερά''; Θα πει ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε αριστερά και εμφανίστηκε για πρώτη φορά. Και τι είναι αριστερά; Όχι, βέβαια, αυτό που θεωρείται δεξιά. Ούτε είναι αριστερή μια κοινωνία που δεν λειτουργεί σύμφωνα με την πολιτική αντίληψη της αριστεράς.

Αν σε μια χώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα, όλα είναι στο ίδιο πλάνο, και κάποιοι ισχυρίζονται και ομιλούν για... πρώτη φορά αριστερά, τότε έχεις να κάνεις μ' ένα από τα δυο. Ή με απατεώνες ή με σκέτα νούμερα. Και βέβαια αν είναι αριστεροί αυτοί που μιλάνε για ... πρώτη φορά αριστερά, τότε το έργο είναι της αυτογελοιοποίησης. Και της αριστεράς, και των αριστερών η αυτογελοιοποίηση.

Κάπου στην εθνική οδό τράκαραν αεκτζήδες ένα μάτσο γάβροι, και προέκυψε το γνωστό σκηνικό πριν σκάσει μύτη η πρώτη φορά αριστερά. Σε διόδια έγινε η συνάντηση και βγήκαν καδρόνια, ρόπαλα, γκλοπ και μαχαίρι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Παλιά ιστορία αυτή με τους χούλιγκαν, που συνεχίζουν να κάνουν παιχνίδι. Και η κοινωνία, όπως και η κρατική εξουσία της... πρώτης φοράς αριστερά, επί της ουσίας έχουν αποδεχθεί την δήθεν ποδοσφαιρική αλητεία.

Αριστερά σημαίνει ότι ο κόσμος σε μια χώρα διαβάζει περισσότερο λογοτεχνία. Πηγαίνει περισσότερο στο θέατρο. Αθλείται περισσότερο. Και, βέβαια, αριστερά χαρακτηρίζεται μια κοινωνία όταν κυριαρχεί της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ο κρατικός παρεμβατισμός. Λοιπόν. Όποιος μιλάει για πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα, μας κάνει πλάκα. Δούλεμα κανονικό.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΖΕΙ, ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ…