ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΒΑ

 

Νέος πρόεδρος στην super league ενας υπάλληλος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Έχει καμιά σημασία το γεγονός; Καμία. Αν δεν εκλεγόταν ο της ΠΑΕ ΑΕΚ, τότε νέος πρόεδρος θα έβγαινε ο υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και θα αντικαθιστούσε τον υπάλληλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Κι όμως, για ένα άνευ σημασίας πόστο, αυτό του προέδρου της διοργανώτριας του πρωταθλήματος, έγινε ο σκοτωμός. Παρασκηνιακή σφαγή! Ψηστήρια και ίντριγκες για να εκλεγεί ο ''δικός μας'', όχι του άλλου στρατόπεδου. Γιατί; Επειδή ακόμα το πρωτάθλημα δεν παίζεται μόνο στο γήπεδο (στη φώτο, από το ΑΕΚ- ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, τον περασμένο Φεβρουάριο).

Η super league, κύριοι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είναι για να προωθεί τα συμφέροντα του πρωταθλήματος, όχι κάποιας, όχι κάποιων ομάδων. Για να υπάρχει, λοιπόν, τόσο... καυτό ενδιαφέρον ποιος θα είναι πρόεδρος, ο υπάλληλος της μιας ΠΑΕ κι όχι μιας άλλης, αυτό σημαίνει πολλά. ''Κρύβει'' πολλά.

Και κάτι άλλο. Οι επτά ΠΑΕ που ψήφισαν τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ και οι άλλες πέντε τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ δεν... ψήφισαν κανένα από τους δυο υποψήφιους. Καμια ΑΕΚ δεν κέρδισε τη ψηφοφορία, κανένας ΠΑΟΚ δεν έχασε. Όλες οι ΠΑΕ ψήφισαν τον... εαυτό τους, τουτέστιν σύμφωνα με τα συμφέροντα τους. Άρα, χαμένο είναι το πρωτάθλημα.

Σαράντα χρόνια πρωτάθλημα επαγγελματικό. Το ποδόσφαιρο παραμένει ακόμα στα χρόνια του Μπουρνόβα. Την εποχή της τουρκοκρατίας. Μπουρνόβας, συνοικία της Σμύρνης.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΕΚ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΟΡΟ