ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ... ΑΛΛΑΓΗ

 

Δεν περιμένουμε να μας το πουν οι μπουκ. Το ξέρουν και οι πέτρες ότι και σ' αυτό το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός είναι εκτός κόλπου. Ούτε καν υπολογίζεται για τον τίτλο. Επόμενο, αφού τίποτα δεν άλλαξε στον άλλοτε κραταιό Παναθηναϊκό. Θα προσπαθήσει, σε καθεστώς μνημονιακής πολιτικής, να την βγάλει με... αξιοπρέπεια. Ποντάροντας πάλι όχι τόσο στην όποια αγωνιστική του αξία, όσο στο όνομα του. Στην πράσινη φανέλα.

Μόνο αν ο Παναθηναϊκός ξαναγίνει φαβορί, ένα από τα φαβορί του πρωταθλήματος, θα δικαιούται κανείς να ομιλεί ότι κάτι άλλαξε στην ΠΑΕ του μεγαλομετόχου Αλαφούζου. Ομάδα του μεγέθους Παναθηναϊκού, ένα από τα δυο. Ή πάει για πρωτάθλημα ή όχι. Τρίτο δεν υπάρχει. Δεν χωράει.

Ο Δώνης μίλησε για ''διαδικασία πρωταθλητισμού''. Δεν υπάρχει αυτό. Μιλάμε για ποδόσφαιρο, όχι για πολιτική, όπου ο πρωθυπουργός, ο νυν και ο μέλλων, λένε ό,τι θέλουν εκτός πραγματικότητας. Εκτός λογικής. Ο Παναθηναϊκός έτσι όπως είναι δεν υπολογίζεται πάλι ούτε για αουτσάιντερ. Ξεκαθαρισμένα πράγματα.

Ο Αλαφούζος άρχισε να βάζει κάποια χρήματα, όμως όχι να ενισχύσει την ομάδα, αλλά να την... προστατεύσει από νέες περιπέτειες. Προσφυγές, αφαίρεση βαθμών, απαγόρευση μεταγραφών. Το πιθανότερο ο άνθρωπος να μην έχει σταματήσει να σκέπτεται πως θα την κοπανήσει, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες στην τσέπη.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΖΗΜΙΑ