Ο ΠΑΟΚ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΟ

 

Ο ΠΑΟΚ δεν πατάει καλά. Αν δεν βρει τις ισορροπίες του σύντομα, τότε θα βρεθεί πιθανόν σε τέτοια κατάσταση από την οποία δύσκολα θα ξεμπερδέψει. Είναι πρωταθλητής αήττητος, είναι και κυπελλούχος και για πρώτη φορά καλείται να αποδείξει ότι κρατάει ψηλά τη σημαία. Ότι, δηλαδή, παραμένει αξιόπιστο κι όχι φιλολογικό φαβορί.

Μια ζωή ο ΠΑΟΚ έψαχνε το καλύτερο. Ποτέ δεν κατάφερε να σταθεροποιηθεί, ότι είναι αληθινός πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα. Σήμερα, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με πρώτο και υπέρτατο στόχο να αποδείξει ότι θα έχει συνέχεια. Ότι δεν είναι κομήτης, περαστικός στην κορυφή. Ότι διέπραξε ''πραξικόπημα'', ότι έπιασε με τις πυτζάμες τους παραδοσιακούς διεκδικητές της πρωτιάς. Ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν το σουξέ της περασμένης σαιζόν.

Μήπως θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ με δυο ζόρικα παιχνίδια, που θα τον υποχρέωναν να τσιτώσει, να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Με τον Παναιτωλικό και τον Πανιώνιο στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ την έβγαλε στριμόκωλα, κέρδισε το τρίποντο, αλλά έδωσε δικαιώματα. Δεν έπεισε, στο γκολ πήρε και τους δυο κατώτερους του αντιπάλους, οι οποίοι σκόραραν.

Κακά τα ψέματα. Το ποδόσφαιρο είναι ανοικτό αποδυτήριο, όχι κρυφό σχολειό. Όλα, έστω τα περισσότερα, στο γήπεδο κάνουν κρα, βγάζουν μάτια. Το ''ευχάριστο'' θα είναι η κάθετη πτώση του πρωταθλητή να οφείλεται σε λόγους ψυχολογικούς. Να επηρέασε την αγωνιστική εικόνα τους η αποτυχία να προκριθούν στο champions league και το φιάσκο του αποκλεισμού από το europa league.

Επαγγελματίες είναι οι παίκτες, άσε την ΠΑΕ, βγήκαν ζημιωμένοι σ' αυτή την παρτίδα. Πότε θα ξαναβρούν την ευκαιρία εκείνοι οι παίκτες, στους οποίους ποντάρει η ομάδα, και είναι κάποιας ηλικίας, και ήδη μ' έναν χρόνο περισσότερο στην πλάτη τους. (Στη φώτο, από το ΠΑΟΚ- Πανιώνιος 2-1).

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΩΝ ΒΑΖΕΛΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ