ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ... ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟ

 

Θανάσης Σκουρτόπουλος. Δυο χρόνια στην εθνική μπάσκετ και το ''άγνωστο'' όνομα του έγινε πολυσυζητημένο. Ξαφνικά, όχι αδικαιολόγητα. Μετά την ήττα της Ελλάδος στο παγκόσμιο της Κίνας, σε παιχνίδι σίγουρο, πιο σίγουρο δεν γινόταν, αλλά εξελίχθηκε στην κόψη του ξυραφιού. Η Βραζιλία (φώτο) έχανε με 17 πόντους και το πήρε με διαφορά στήθους.

Τι φταίει ο 54χρονος Σκουρτόπουλος; Πως δεν φταίει. Ο προπονητής είναι. Στο μπάσκετ όπου το αφεντικό στον πάγκο επηρεάζει δραστικά το ρου της αναμέτρησης, καμιά σχέση με τον προπονητή στο ποδόσφαιρο.

Μη πούμε πολλά. Μια κουβέντα αρκεί. Το ματς δεν το κέρδισαν οι παίκτες της Βραζιλίας, το γύρισε ο προπονητής τους. Ο μεν Σκουρτόπουλος όταν στράβωσε η δουλειά έψαχνε πεντάδα, ο δε Πέτροβιτς έκανε τα περισσότερα σε σύγκριση με τους παίκτες του. Με την ευκαιρία. Ο 60χρονος Κροάτης Άντσο Πέτροβιτς είναι ο αδελφός του πολυθρύλητου Ντράζεν, του ''Μότσαρτ του μπάσκετ'' που σκοτώθηκε το 1993 στα 28 του.

Και με τον Σκουρτόπουλο εκτός φόρμας, ή σε δεδομένη αδυναμία να δίνει πάλι λύσεις από τον πάγκο, όταν η λιμουζίνα μπει σε κακοτράχαλο μονοπάτι, η εθνική σήμερα πάει για θρίαμβο. Με την ευκαιρία. Ο Σκουρτόπουλος ήταν παίκτης χρόνια στην ΑΕΚ, ποτέ δεν έπαιξε στην εθνική και για χρόνια ήταν βοηθός προπονητή σε διάφορους Έλληνες και ξένους στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΡΜΑ ΤΟΥ Η... ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΜΑΡ