ΧΑΣΑΜΕ ΠΑΡΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ... ΕΡΤ

 

Η μια ομάδα βάζει, η άλλη δεν βάζει. Ποια από τις δυο θα κερδίσει; Για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ πίσω από το μικρόφωνα δεν είναι σίγουρο ότι τελικά θα κερδίσει η ομάδα που βάζει τα περισσότερα καλάθια. Έχει πιθανότητες να πάρει το ματς και η κατώτερη ομάδα. Όχι όποια κι όποια κατώτερη, αλλά η ελληνική.

Μη μας κατηγορήσουν και για φιλοαμερικάνους, δηλαδή. Κατόπιν τούτου δεοντολογικό και πατριωτικό είναι να γίνονται άλλα πράγματα στο τεραίν κι άλλα να βλέπουν οι εκφωνητές. Μια κακή εμφάνιση της ελληνικής ομάδας να χαρακτηρίζεται... αξιοπρεπής και ελπιδοφόρα. Και προσπάθειες ανεπιτυχείς των διεθνών κάτω από το καλάθι να αξίζουν χειροκρότημα.

Μέχρι και μια περίεργη εμμονή, άραγε για ποιο λόγο, να ρεκλαμάρεται ο αδελφός του Αντετοκούνμπο. Έχει τέτοια υποχρέωση η κρατική τηλεόραση;

Οι παίκτες των ΗΠΑ σκόραραν με άνεση. Και το πήγαν στο ρελαντί, τους βοήθησε και ο κώουτς τους ξεκούραζε, διότι τους άλλαζε κάθε 2-3 λεπτά. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Αμερικάνοι σχεδόν το είχαν εγκαταλείψει το παιχνιδάκι.

Απεναντίας, οι δικοί μας δεν ήταν αποτελεσματικοί, μη πούμε ανίκανοι να σκοράρουν. Στο ημίχρονο έφτασαν μέχρι τους 25 πόντους, τελείωσαν μόνο στους 53. Σε μεγάλα διαστήματα ήταν φανερό που αγωνιζόντουσαν με κομμένα γόνατα, χωρίς αυτοπεποίθηση. Και με παίκτες, π.χ. τον Παπανικολάου να μη γνωρίζουν τι κάνουν, ποιο ρόλο είχαν.

Οι ΗΠΑ κέρδισαν 69-53, και κατά τα άλλα η παρτίδα θα παιχθεί μεθαύριο Δευτέρα με τους Τσέχους.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ... ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ 'ΧΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ