Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΣΟΥΛΗΣΕΙ...

 

Τον Παναθηναϊκό, αυτόν που κάποτε ξέραμε σαν Παναθηναϊκό, θα τον ξαναδούμε σε παιχνίδι ντέρμπυ. Όπως μας έβγαλε τα μάτια στο ματς με τον Ολυμπιακό. Την δέκατη αγωνιστική, το υπογράφω από τώρα, πάλι θα ξεπεράσει τον εαυτό του, όταν θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Δεν θα εμφανιστεί όπως είναι η πραγματική του αξία, δηλαδή μια ομάδα της σειράς στο πρωτάθλημα, αλλά αντίπαλος ισάξιος και διεκδικητής του τίτλου.

Πέντε βαθμούς μάζεψε σε έξι αγώνες ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου. Πρώτα είναι η ομάδα του μεγαλομετόχου, μετά εκείνη της φανέλας του, του προπονητή, των ποδοσφαιριστών, των οπαδών της. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ με την τσέπη του και το όποιο μέγεθος του επηρεάζει αποφασιστικά το αγωνιστικό στίγμα της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, αυτός θα είναι στο πρωτάθλημα, αυτός που βλέπουμε. Μην περιμένουμε περισσότερα από ομάδα που τρώει τέσσερα, 4-0 ήταν το σκορ με Άρη. Στην Ελλάδα είναι απίθανο, μη βάζουμε μέτρο ξένα πρωταθλήματα, ομάδα να πρωταγωνιστεί, όταν είναι ικανή να δέχεται τεσσάρα. Ο Παναθηναϊκός, εκτός απροόπτου, θα είναι μια η άλλη στη βαθμολογία, δεν θα κερδίσει δραστικά καλύτερη θέση, αλλά και δεν προβλέπεται να κινδυνεύσει να υποβιβαστεί. Εκτός κι αν το επιδιώξει.

Για να αλλάξει κάτι, δηλαδή για να βελτιωθεί, στον Παναθηναϊκό το λόγο έχει το αφεντικό της εταιρείας. Περισσότερα δεν είναι σε θέση να κάνουν οι οπαδοί, οργανωμένοι κι όχι, οι δημοσιογράφοι με το δημόσιο λόγο τους, οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ... ΕΥΡΩΠΗΣ