Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ… ΧΑΡΤΙΑ

 

Είναι η τρίτη φορά που ο Ολυμπιακός βρίσκει στο δρόμο του την μεγαλύτερη ομάδα της Γερμανίας. Την Μπάγερν Μονάχου, αντίπαλο πέραν από τα μέτρα κάθε ελληνικής ομάδας. Και επειδή η Μπάγερν είναι πάντα Μπάγερν, είτε κτυπάει την κούπα της Ευρώπης, είτε δεν υπολογίζεται ούτε αουτσάιντερ, ο Ολυμπιακός είναι χαμένος από χέρι. Αν λάβει κανείς υπ' όψιν μόνο την προϊστορία των μεταξύ τους αγώνων…

Ασφαλώς στο γήπεδο δεν παίζει το παρελθόν, κοντινό και μακρινό, το τι έκαναν οι δυο ομάδες στις προηγούμενες συναντήσεις τους. Όταν, όμως, πρόκειται για δυο διαφορετικά μεγέθη, όπως είναι οι αντίπαλοι απόψε στο Καραϊσκάκη, τότε δύσκολα να μη ζυγίζει κανείς όσα τους χωρίζουν.

Και τις δυο φορές, όπως και φέτος, σαν πρωταθλητές έπαιξαν σε όμιλο Ολυμπιακός και Μπάγερν. Και τις δυο φορές, όπως και φέτος, το πρώτο ματς έγινε στο Φάληρο. Με καθαρές ήττες πήγε στα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός. Τέσσερα ματς, τέσσερις νίκες της Μπάγερν. Το 1980 με 4-2 και 3-0. Το 2015 με 3-0 και 4-0.

Αυτό είναι ένα άλλο ματς. Τι σημαίνει αυτό; Τίποτα δεν σημαίνει. Ό,τι τολμήσει να πει κανείς πριν την πέμπτη ''σύγκρουση'' των δυο ομάδων δεν έχει καμιά αξία. Απλά σημειώνεις ότι η Μπάγερν, η οποία προέρχεται από το 7-2 (!!!) στο Λονδίνο επί της Τότεναμ, σταθερά χαρακτηρίζεται από ναζιστική ωμότητα. Η λύπηση για τον αντίπαλο είναι έξω από την ποδοσφαιρική της κουλτούρα.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΟΦΗ ΗΤΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕΝΑΜ!