Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ

 

Όλοι συμφωνούν ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά με αντίπαλο την ανώτερη του Μπάγερν. Πράγματι, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός, κι αυτή δεν είναι κουβέντα παρηγοριάς που λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Να, όμως, που έχασε, και στο γήπεδο του, καθαρά και δίκαια, από την γερμανική ομάδα.

Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Η ήττα του Ολυμπιακού. Όπως δεν μετράει αν ερχόταν η νίκη της ελληνικής ομάδας. Δεν θα άλλαζε τίποτα. Ο Ολυμπιακός θα ήταν Ολυμπιακός και η Μπάγερν αυτή που ξέρουμε. Αυτή που ξέρει η ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Δεν έχει πέσει κάτω από τρία γκολ η Μπάγερν στα τέσσερα παιχνίδια που στο παρελθόν έδωσε με τον Ολυμπιακό. Έτσι έγινε και χθες. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλή η αντίπαλος του Ολυμπιακού. Αυτό συνέβη. Ο πολύ καλός Ολυμπιακός έχασε στην έδρα του από την μέτρια Μπάγερν.

Ο Ολυμπιακός ικανοποίησε τον κόσμο του. Αυτό, ναι, είναι που μετράει. Αυτό αξίζει να επισημάνει ο παρατηρητής. Αυτό έχει μεγαλύτερη αξία και από μια νίκη που πιθανόν να ήταν συνέπεια κωλοφαρδίας του Ολυμπιακού και αδιαφορίας της ανώτερης αντιπάλου.
Να πούμε κι άλλα, πραγματικά και ποδοσφαιρικά, πέραν από τα μεταχειρισμένα κλισέ. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε για να κερδίσει. Οι ποδοσφαιριστές του, όλοι επαγγελματίες καριερίστες με τη σκέψη να διακριθούν και να εξασφαλίσουν αύριο ένα καλύτερο συμβόλαιο, στον Ολυμπιακό ή στο εξωτερικό, τα έδωσαν όλα για να δείξουν την αξία τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΤΟ VAR ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΧΑΝΟΥΝ... ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ