ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΜΙΑΡΗΣ

 

Θέλω να επιστρεψω στην ΑΕΚ, έλεγε ο ''παίκτης της εξέδρας'' Όγκνιεν Βράνιες. Βέβαια, υπάρχουν και οι παίκτες της εξέδρας. Αυτοί που τους κάνει κέφι ο οπαδός της ομάδας. Και η ΠΑΕ δικαιολογημένα προχωρεί σε συμφωνία, κάνει συμβόλαιο με τον παίκτη που φτιάχνει τον πελάτη. Ακόμα, όμως, κι αν ο λατρεμένος της εξέδρας είναι μπελάλής; Με τη συμπεριφορά του μέσα και έξω από το γήπεδο προκαλεί μπελάδες;

Ήθελε να επιστρέψει στην ΑΕΚ ο 30χρονος Βόσνιος και επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι διότι αυτό αποφάσισε η ΠΑΕ. Ήταν μια απόφαση ρίσκο. Που σημαίνει ότι ήταν μια απόφαση λάθος. Και το λάθος βαρύνει την ΠΑΕ, όχι τον Βράνιες που είναι αυτός που είναι. Και, στο φινάλε, δεν είναι διαφορετικός απ' αυτόν τον επαγγελματία που γνωρίσαμε.

Συμπέρασμα. Αγαπάω την ΑΕΚ και θέλω να ξαναβοηθήσω, έλεγε ο Βράνιες. Αυτά κι άλλα τέτοια παρόμοια δεν στέκονται σοβαρά. Είναι κομματάκι περίεργο, να μην πούμε παράλογο, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να... αγαπάει μια από τις ομάδες στην οποία για κάποιο διάστημα φόρεσε τη φανέλα. Ανόητο είναι και ο οπαδός να περιμένει να παίζει καλά ο επαγγελματίας επειδή... αγαπάει την ομάδα.

Ο παίκτης πάιζει καλά, καλύτερα γιατί αγαπάει τη δουλειά του. Γιατί είναι αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο, είτε έχει συμβόλαιο μ΄αυτήν ή την άλλη ΠΑΕ.

Όσο για τον προβληματικό Βράνιες. Μετά από εννέα ομάδες ήρθε στην ΑΕΚ και πράγματι του ανήκει ένα μερίδιο στην επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ήθελε περισσότερα χρήματα από την ομάδα της... καρδιάς του, την ΑΕΚ, και γι' αυτό τράβηξε σ' άλλο εργοδότη, την Άντερλεχτ. Δεν τον σήκωνε το κλίμα και επανήλθε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ πληρώνει το λάθος της. Πληρώνει ποδοσφαιριστή για να παίζει κι αυτός κοστίζει το ίδιο χωρίς να παίζει γι' αυτό και εκείνο το λόγο.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ