ΜΟΝΟ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΑ

 

Στις σπηλιές είμαστε ακόμα. Στις κουφάλες των δένδρων ζούμε ακόμα, ποδοσφαιρικώς. Ανακοίνωση έβγαλε ο ερασιτέχνης Άρης και ζητάει να είναι ενωμένοι όλοι οι οπαδοί της ομάδας. Ξεπερασμένα πράγματα. Προ Χριστού. Ενωμένοι να είναι οι οπαδοί, οι παράγοντες, οι παίκτες. Ασόβαρα πράγματα που τα λένε σε κάθε δύσκολη μ' ένα μανιφέστο ενότητας, πότε από τον Παναθηναϊκό, πότε από τον Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, την κάθε ομάδα που συνεχίζει να επικοινωνεί με μεθόδους πεπερασμένων αιώνων..

Να είμαστε ενωμένοι για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Γιατί μας πολεμάνε, μας τηνέχουν στημένη στη γωνία. Αυτά λέει και ο ερασιτέχνης Άρης. Πολιτικάντικα πράγματα.. Κουβέντες του μπαλκονιού. Όπως λέμε κουβέντες του καφενείου.

Κατ' αρχήν τι δουλειά έχει με το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα ο ερασιτέχνης; Έχει δουλειά διότι την... ''ιδέα Άρης'' την κουβαλάει η ανώνυμη εταιρεία του Καρυπίδη. Άσε ότι η ανακοίνωση είναι ασύντακτη και λέει μπουρμπουλήθρες. ''Πολλοί μας θέλουν στο μεγάλο πρωτάθλημα που επιστρέψαμε, αλλά... πολλοί δεν μας θέλουν''. Δεν βγαίνει νόημα.

Σχετικά με την... ενότητα. Τι είναι, ρε, ο κόσμος και ζητάνε πότε αυτοί, πότε άλλοι περίεργοι να είναι ενωμένος; Πρόβατα είναι ο κόσμος, φαντάροι, τι; Αφήστε, λοιπόν, τις παπαρδέλες για τους πολιτικούς.

Πάει καλά η ομάδα, η όποια ομάδα; Στα χάι του ο κόσμος. Δεν είναι ενωμένος ο κόσμος, είναι ευτυχισμένος. Δεν πάει καλά η ομάδα; Πάλι δεν είναι ενωμένος ο κόσμος, είναι στη μαύρη δυστυχία του.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ... ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΤΖΗΛΟΥ