ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ 4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ Ο... ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ;

 

Δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα, αλλά όλα δείχνουν ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί το μέγα και γιατί όχι... ιστορικό γεγονός. Με τις ευλογίες της FIFA και της κυβέρνησης να συναντηθούν τα αφεντικά των 4 μεγάλων ομάδων, προκειμένου να σωθεί το πρωτάθλημα. Θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι οι κύριοι (με αλφαβητική σειρά) Αλαφούζος, Μαρινάκης, Μελισανίδης και Σαββίδης. Και παίζει το ανόητο ερώτημα:

- Τι δουλειά έχει o Παναθηναϊκός μέσα στους Grand 4 της Ελλάδος.

Σύμφωνοι, έχει τη ''λογική'' του το ερώτημα, διότι ο Παναθηναϊκός πλέον δεν είναι σε θέση να κάνει πρωταθλητισμό. Άρα, δεν συγκαταλέγεται στις ''μεγάλες'' ομάδες, κακώς τον προσκαλούν κι αυτόν στη συνάντηση των Big 4.

Να εξηγήσω. Ο βασικός λόγος που επιδιώκεται να τα βρουν τα αφεντικά των Bg 4 είναι διότι θεωρούνται ''ηγέτες'' στις ομάδες του. Ότι απ' αυτούς εξαρτάται η ομαλότητα του πρωταθλήματος. Ότι μπορούν να καλμάρουν τους φανατικούς οπαδούς και να μειωθούν οι τόνοι της αντιπαράθεσης τους.

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, είτε κτυπάει τίτλο, είτε όχι. Είτε χρωστάει, είτε όχι. Είτε έχει πανάκριβο ρόστερ. είτε φτηνιάρικο. Είτε γεμίζει γήπεδο, είτε όχι. Είτε ο μεγαλομέτοχος είναι δισεκατομμυριούχος, είτε κάποιο λαμόγιο.

Μεγάλη ομάδα είναι αυτή που έχει κόσμο. Είναι δυνατόν να μη θεωρείται μεγάλος ο Παναθηναϊκός, το κλαμπ με τη δεύτερο σε όγκο οπαδών, μετά τον Ολυμπιακό; Και ακριβώς επειδή η ομάδα με μπούγιο οπαδών είναι μεγάλη, γι' αυτό θα την αναλάβει κάποιος ισχυρός οικονομικός παράγοντας. Όσο κι αν την λατρεύει κάποιος λιγουράκος την ομαδάρα του δεν θα γίνει πρόεδρος της. Η μεγάλη ομάδα είναι ανοικτή, με τα πόδια σηκωμένα στον φραγκάτο.

Επί του θέματος. Παρών στη συνάντηση και ο Αλαφούζος, ακριβώς διότι είναι ο μεγαλομέτοχος μεγάλης ομάδας. Ομάδας με κόσμο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ