Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

 

Μεγάλος ποδοσφαιριστής. Ψυχάρα. Είχε την ευτυχία να φοράει το περιβραχιόνιο του κάπταιν στην εθνική ομάδα όταν αυτή κατέκτησε το ευρώ στην Πορτογαλία το 2004. Παγκόσμια επιτυχία. Η μέγιστη ποδοσφαιρική έκπληξη από καταβολής. Μετά από ένα χρόνο ο Θοδωρής Ζαγοράκης επιστρέφει στον ΠΑΟΚ και το 2007 γίνεται πρόεδρος της ΠΑΕ. Χαρακτηρίστηκε ως επανάσταση η πενταετία του στο τιμόνι του ΠΑΟΚ. Τόσο εύκολα, τόσο επιφανειακά αντιμετωπίζει η κοινωνία τις επαναστάσεις, τις ανατροπές, τις αλλαγές, που πάντα, χωρίς εξαίρεση, δεν αλλάζουν τίποτα και καταλήγουν σε αποτυχία.

Βγήκε και βιβλίο, με τίτλο ΄΄Θοδωρής Ζαγοράκης- Το τέλος της επανάστασης''. Δανεισμένα παραμύθια από το οπλοστάσιο της αριστεράς. Καταδικασμένα όνειρα. Δεν έγινε καμιά επανάσταση με την προεδρία Ζαγοράκη σε κανέναν ΠΑΟΚ. Κι αν έγινε, τότε όταν γύρισε χαρτί η ΠΑΕ, με την εξαγορά της από τον Σαββίδη, η συνέχεια είναι εκείνη που έφερε την ανοιξη στην ομάδα.

ΠΑΟΚ- Ατρόμητος στην Τούμπα, ματς κυπέλλου, σα σήμερα 26 Ιανουαρίου, το 2012. Με πέναλτυ που κέρδισε στο 28 ο σε θέση οφσάιντ Σαλπιγγίδης η ομάδα προηγείται 1-0, αλλά αποκλείεται 1-2 με γκολ Φυντανίδη στο 90 και Μπρίτο στο πρώτο της παράτασης. Την επομένη παραιτείται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θοδωρής Ζαγοράκης, επειδή ''Το δικό μου μοντέλο διοίκησης έχει όρο απαράβατο την ενότητα και τη συσπείρωση... ''. Πολιτικολογίες.

Όταν ο ηγέτης δεν αναγνωρίζει την αποτυχία του, απαιτεί όλοι να τον πιστεύουν, κανένας να μην αντιδράει. Είχε προηγηθεί στην ΑΕΚ το ''πείραμα Ντέμη'', άλλη κραυγαλέα αποτυχία, αγωνιστική και οικονομική στην ΠΑΕ με πρόεδρο τον λαοφιλή Νικολαίδη. Άλλο ποδοσφαιριστής, άλλο πρόεδρος. Όχι πως δεν είναι ικανός ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να πετύχει και ως επιχειρηματίας. Δεν είναι αρκετό, όμως, το ταλέντο στο γήπεδο, αλλά και η αγάπη στην ομάδα, για να εγγυηθούν την επιτυχία στη διαχείριση μιας ΠΑΕ.

Με την παραίτηση του ''Νο 2 Ντέμη'', δηλαδή του Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ, επιτόπου αναλαμβάνει πρόεδρος ο Ζήσης Βρύζας, ενώ η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ασκεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση και απιστία στο διάστημα της προεδρίας Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια, ο Ιβάν Σαββίδης γίνεται μεγαλομέτοχος, βαπτίζει σύμβουλο του τον Ζαγοράκη, ο οποίος με βούλευμα απαλλάσσεται και εκλέγεται ευρωβουλευτής με το επαναστατικό κόμμα της ΝΔ και τους ψήφους εκείνων των παοκτσήδων οι οποίοι είναι στρατευμένοι στο δόγμα της διαρκούς επανάστασης.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΛΕΟΝ ΠΑΙΖΕΙ... ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ