ΜΑΣΚΩΤ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ''ΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ'' ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

 

Γνωστό ότι στην Αγγλία όλα τα ποδοσφαιρικά κλαμπ έχουν το παρατσούκλι τους. Οι Λύκοι, οι Μπέμπυδες, τα Καναρίνια, οι Κανονιέρηδες, οι Πετεινοί κ.α. Η Exeter City που ιδρύθηκε το 1901 είναι οι ''Ελληνιστές'', The Grecians. Και μασκώτ της ομάδας είναι ο ''Μέγας Αλέξανδρος''(φώτο), ο οποίος είναι ο ίδιος οπαδός τα τελευταία χρόνια και ακολουθεί σ' όλα δίχως εξαίρεση τα εκτός έδρας παιχνίδια. Με περικεφαλαία, δόρυ και ασπίδα του Μακεδονικού στρατού.

Από που και ως που The Grecians η τοπική ομάδα του Έξετερ; Σχεδόν σταθερά στην τέταρτη κατηγορία Αγγλίας, πάντα με ερυθρόλευκη φανέλα. Η κατηγορία league Two, η λίγκα Δυο στη Αγγλία είναι η 4η κατηγορία στο πρωτάθλημα.

Πριν 300 χρόνια στο χωριό τότε Έξετερ γινόταν ένας αγώνας, όχι βέβαια ποδοσφαιρικός, και αντίπαλοι ήταν από τη μια οι Έλληνες και από την άλλη οι Τρώες. Κάπως έτσι βγήκε το παρατσούκλι της ομάδος, Οι Γραικοί, Οι λάτρεις της Ελλάδος.

Ο Γάλλος Αρσέν Βενγκέρ (1949) έχει το ρεκόρ μεγαλύτερης παρουσίας στον πάγκο αγγλικής ομάδας. Στην Άρσεναλ 22 χρόνια (1996-2018). Προπονητής της Έξετερ είναι ο γεννηθείς στη Μάλτα Πωλ Τίνσνταίηλ από το 2006, ο οποίος είχε παίξει σε ομάδες της Αγγλίας κι ένα χρόνο (1998-99) στον Πανιώνιο.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΤΙΝΟ