ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

 

Έψαξε πολύ ο Μητσοτάκης για να βρει τον… κατάλληλο κυβερνητικό προϊστάμενο στο χώρο του αθλητισμού; Είναι μια απορία δικαιολογημένη αυτή από ένα χρόνο μετά τις εκλογές, γιατί ο Αυγενάκης δεν έχει να παρουσιάσει έργο. Τίποτα. Έστω μια αποτυχία. Τέλος πάντων, ο άνθρωπος κάτι προσπάθησε και δεν του έκατσε. Έβαλε μπροστά ένα συγκεκριμένο πλάνο αλλά του στράβωσε.

Ένα χρόνο υφυπουργός αθλητισμού ο τοπογράφος από σπουδές σε ΤΕΙ και επιχειρηματίας υποτίθεται, παρακαλώ, όχι κάποιο κρατικοδίαιτο λαμόγιο, και για το μόνο που μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος… πολιτικά είναι η ύποπτη παρεμβατικότητα του. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ο Νο 1 δημόσιος κίνδυνος για την κυβέρνηση και την ΝΔ. Ο άνθρωπος εκτελεί συμβόλαια.

Ούτε μια, ούτε δυο την έχει κάνει ο εν λόγω Αυγενάκης. Δήθεν για τούτο και το άλλο φτιάχνει φωτογραφικές ρυθμίσεις και μπερδεύεται εκεί που δεν χρειάζεται καν. Πολιτικός είναι ή τρομοκράτης; Κανονικός κατσαπλιάς είναι και δεν κρατάει τα προσχήματα.

Γνωστό ότι η οικογένεια έχει υποχρέωση στον Αυγενάκη, του χρωστάει. Ήταν ο βουλευτής που αποχώρησε από την ΝΔ και το 2010 ακολούθησε το κόμμα-τσόντα της Ντόρας Μπακογιάννη, μετά τη διαγραφή της αδελφής του πρωθυπουργού από τη ΝΔ. Αντιληπτό, ο Αυγενάκης σκέτο γιουσουφάκι να βάζει υπογραφή σε τροπολογίες που εξυπηρετούν ανομολόγητες σκοπιμότητες και ντροπιαστικές για κάθε πολιτικό.

Υπάρχουν και όρια, όμως. Αυτά, όμως, δεν ισχύουν για τον Αυγενάκη, τον ''κουκουλοφόρο'' της κυβέρνησης. Ό,τι του πασάρουν, το προωθεί κοινοβουλευτικά. Μια τελευταία κουβέντα. Δεν πρόκειται για πολιτική παρέμβαση όταν ο υπουργός βγάζει το χατζάρι για να απαγορεύσει τούτο και να επιτρέψει το άλλο. Μια τέτοια δουλειά είναι τσατσιλίκι καραμπινάτο.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΜΠΑΛΑ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ!