ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ... ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ

 
Δεν υπάρχει τίποτα που να δίνει προβάδισμα σε μια από τις δυο αντιπάλους. Μπάγερν και Παρί είναι και στο χιλιοστό σε ισορροπία αν τις τοποθετήσεις σε ηλεκτρονική ζυγαριά. Τίποτα που να πιστώνεται στη μια και στην άλλη ομάδα δεν είναι ικανό -επί της ουσίας- να επηρεάσει κάθε πρόβλεψη. Ένα- τολμώ- να προδικάσω, ότι θα δούμε μεγάλο τελικό. Ποδόσφαιρο, δηλαδή, που θα δικαιώνει τη χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών.
Η Μπάγερν έχει παρελθόν στην κορυφαία διοργάνωση, παρουσία σε τελικούς και κούπες. Και λοιπόν; Η Παρί είναι πρωτάρα. Και λοιπόν; Απόψε όλα τα... στατιστικά και παρελθοντολογικά είναι χρήσιμα μόνο στους Έλληνες σπήκερ για να έχουν να λένε, επειδή έχουν αδυναμία να ''γεμίζουν'' τον τηλεοπτικό χρόνο περιγράφοντας και κριτικάροντας τη ζωντανή ποδοσφαιρική δράση.
 
Η παριζιάνικη ομάδα κοντά σε μια δεκαετία είναι ιδιοκτησία της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ. Έχει ξοδέψει τα άντερα της σε αγορές ποδοσφαιριστών. Το 2017 είχε αποκλείσει την Μπάγερν 3-0 στο Παρίσι και ήττα 3-1 στο Μόναχο. Κι αμέσως μετά ''προκάλεσε'' την αγορά όταν έδωσε 220 εκ. ευρώ για Νεϋμάρ και 180 εκ. για Εμπαπέ. Μια ακόμα αποτυχία της απόψε δεν θα σταματήσει να πρωταγωνιστεί στο μεταγραφικό παζάρι. Γιατί, η επίσης αραβικών συμφερόντων Μάντσεστερ Σίτυ τι ψάρια έπιασε και φέτος, παρά τα εκατομμύρια σε παικταράδες; 
 
Στον 65ο τελικό του champions league το πρώτο λόγο θα έχει ποια από τις δυο ομάδες θα είναι τυχερή, ποια δεν θα την θέλει η μπάλα. Και σε ποιο βαθμό οι αντίπαλοι θα παρουσιαστούν έτοιμοι, σε φυσικές δυνάμεις, αλλά και ψυχολογικά οπλισμένοι για να μην κλονιστούν από εξέλιξη του παιχνιδιού που θα τους κάτσει ανάποδα. 
Διαβάστε ακόμα:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ