ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟ… 0-1 ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ;

 

Στα πρώτα πρώτα λεπτά του τελικού η ΑΕΚ κερδίζει κόρνερ και ο άσχετος σπήκερ λέει το φοβερό ''Το πρώτο κόρνερ της ΑΕΚ...  ''. Άσχετος; Όχι, βέβαια. Προφήτης μέγας ο αστοιχείωτος στη δουλειά του. Στη μαντεψιά πρώτος! Φαντάσου πόσα φράγκα θα έχει τσεπώσει στο στοίχημα όταν έχει την ικανότητα να προβλέπει με σιγουριά στη συνέχεια τι θα ακολουθήσει.

Να μιλήσουμε σοβαρά. Στην περιγραφή του επαγγελματία που κατέχει το αντικείμενο δεν υπάρχει ''το πρώτο κόρνερ... '' για την άλφα ή τη βήτα ομάδα, ούτε ''το πρώτο κόρνερ'' του αγώνα. Όπως δεν υπάρχει το πρώτο φάουλ ή η πρώτη κίτρινη. Και το άλλο ανόητο- το λένε επίσης από σκέτη ανοησία- ότι ο Ολυμπιακός π.χ. κάνει το πρώτο του γκολ. Και να… γνωρίζεις ότι μια ομάδα θα ντουμπλάρει το σκορ, δεν το λες.

Βάζει το γκολ ο Ολυμπιακός στον τελικό του κυπέλλου και χαζεύουν τα αυτιά με την άλλη ανοησία. Ότι ο Ολυμπιακός έκανε το… 0-1, διότι, λέει, είναι… τυπικά φιλοξενούμενος. Διότι η ΑΕΚ είναι τυπικά γηπεδούχος. Δεν υπάρχουν αυτά. Στον τελικό δεν υπάρχει γηπεδούχος και φιλοξενούμενος, τυπικά και πραγματικά. Το ματς να γινόταν όχι απλά στο ΟΑΚΑ, που η ΑΕΚ χρησιμοποιεί για έδρα, αλλά και στο γήπεδο της Φιλαδέλφειας, πάλι δεν θα ήταν… γηπεδούχος.

Το γήπεδο του τελικού κυπέλλου ορίζεται πριν γίνουν γνωστοί οι δυο φιναλίστ. Αν, λοιπόν, είχε επιλεγεί το Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός έφτανε μέχρι τον τελικό, πάλι δεν θα ήταν γηπεδούχος. Ή μάλλον θα ήταν τόσο γηπεδούχος όσο ο άλλος φιναλίστ. Κι όμως οι παραλίες και τα λένε και τα γράφουν. Ότι η ΑΕΚ ήταν... γηπεδούχος στο Βόλο διότι κληρώθηκε να μπει μπροστά το δικό της όνομα.  .

Με τι ασχολείσαι ίσως παρατηρήσει κανείς! Ασχολούμαι με την άγνοια αυτών που βρίσκονται με τα μικρόφωνα στο στόμα και απευθύνονται στον κόσμο. Και αντί να τον φέρουν κοντά στο ποδοσφαιρικό δρώμενο, του μοιράζουν τσίμπλες στα μάτια. Έχει τις στραβομάρες του κάποιος κόσμος, τον στραβώνουν ακόμα περισσότερο.

Το ποδόσφαιρο έχει ομορφιά, την οποία κάποιοι επαγγελματίες της συμφοράς δεν την ξέρουν. Δεν την βλέπουν. Γι΄ αυτό  δεν την αναδεικνύουν. Δυο ώρες μιλάνε και δεν λένε τίποτα. Τελειώνει το ματς και στον θεατή, στον ακροατή δεν μένει κάτι το ουσιαστικό να το κρατήσει. Να τον βοηθήσει να δει καλύτερα αυτό που παρακολουθεί.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ