ΤΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ Ο ΤΣΑΒΙ;

 
Ο Μέσι είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Μια τέτοια θέση δεν είναι τρελή και ακραία. Ακόμα κι αν διαφωνούν ορισμένοι, έχει σχέση με την πραγματικότητα η εκτίμηση πως ο Μέσι είναι ανώτερος του Πελέ και του Μαραντόνα. Ποια είναι η κουβέντα; Και ο Μέσι για να μεσουρανήσει σήμερα, να κατακτήσει τίτλους και διακρίσεις, χρειάζεται συμπαίκτες.

Δεν υπάρχει σήμερα ο παίκτης, ακόμα κι αν είναι εξωγήινος, από άλλον πλανήτη, που μόνος του, θα καθαρίζει τη μπουγάδα στο γήπεδο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα έτσι όπως έχει εξελιχθεί η δουλειά στη μπάλα.

Τσάβι. Ίσως ο μεγαλύτερος Ισπανός ποδοσφαιριστής τις τελευταίες δεκαετίες. Με το Νο 6 στην Μπάρτσα και στην εθνική Ισπανίας. Καταλανός, από 17 χρονών στην Μπαρτσελώνα, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι τα 35 του. Το 2015 πήγε στο Κατάρ και έπαιξε σε ομάδα για τέσσερα ακόμα χρόνια, και στην ίδια ομάδα από το 2019 μέχρι σήμερα είναι ο προπονητής της.

Τι να κάνει ο Τσάβι προπονητής στην Μπαρτσελώνα; Άνθρωπος της δουλειάς είναι, αλλά όχι μάγος και ταχυδακτυλουργός. Για να ξαναμπεί στο κόλπο, να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη, η λατρεμένη ομάδα, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και σ’ όλο το γλόμπο, χρειάζεται παικταράδες. Κι όχι μόνον δυο και τρεις. Έχει ανάγκη από μονάδες αξίας και στην άμυνα και στην επίθεση. Πρώτα αυτό και μετά συζητάμε τι μπορεί να πετύχει η ομάδα με τον Τσάβι στον πάγκο.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΤΟΥΣ