ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ

Πηγή: INTIME
 

Κερδίζεις το μουντιάλ 2014 και κάνεις παντελόνι 35 εκ. δολάρια. Δεν είναι και λίγα. Τόσα λεφτά θα πάρει η χώρα που θα κερδίσει τον τελικό στο μουντιάλ. Όχι ακριβώς η χώρα, αλλά η ομοσπονδία της χώρας. Κι όχι μόνον. Κάθε νίκη, κάθε ισοπαλία φέρνουν λέφτά. Από πού;

Οι συμφωνίες έχουν κλείσει προ πολλού. Το πρότζεκτ έχει έσοδα και από τα έσοδα έχει κανονιστεί να μοιραστούν συνολικά 576 εκ. στις ομάδες των τελικών. Είπαμε. Μπίζνες είναι το ποδόσφαιρο. Καθόλου κακό. Απεναντίας επιβαλλόμενο. Το προϊόν ποδόσφαιρο, ποδοσφαιρικό θέαμα, ανεβαίνει ποιοτικά μόνον όταν το διαχειρίζεσαι επιχειρηματικά, εμπορικά.

Ο καθένας κάνει μια δουλειά (στη φωτό η Σαρλίζ Θερόν από την κλήρωση του μουντιάλ). Επαγγελματικά. Ο ποδοσφαιριστής. Ο προπονητής. Ο διαιτητής. Ο ντοπαριστής. Ο διαφημιστής. Ο πρόεδρος της ομάδας, της ομοσπονδίας, της ΟΥΕΦΑ, της FIFA.

Είσαι αστείος, είσαι γραφικός όταν μου λανσάρεις ότι είσαι αγαπητικός της ομάδας σου και η ομάδα σου, η ομοσπονδία σου, η λίγκα σου δεν παίζει επαγγελματικά. Επιχειρηματικά. Δεν αξίζει το προϊόν σου αν δεν τραβάει χορηγίες, διαφημίσεις, εισιτήρια.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα πιαστεί κορόιδο ο Ρονάλντο