ΚΑΚΑΣΧΗΜΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ 17 ΓΑΜΠΡΟΥΣ

 

Η Ελλάδα μπήκε στις αγορές. Το παραμύθι. Ό,τι λέω. Ο βασιληάς αποφάσισε να παντρέψει την κόρη του σε μια μεσαιωνική μικρή χώρα της Ευρώπης και επειδή ήταν παραδοσιακός δεν έστειλε τον τελάλη να πει το μεγάλο νέο, χρησιμοποίησε το facebook.

Μια κακάσχημη γεροντοκόρη, χλεμπονιάρα, άβυζη, άκωλη και όμως εμφανίστηκαν 17 γαμπροί. Μόνο μαλάκες δεν ήτανε οι υποψήφιοι σύζυγοι τη μεγαλοκοπέλλας, της βασιλοπούλας με όλα τα κακά επάνω της.

Ποίοι είναι αυτοί που αγόρασαν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου; Γάτοι επενδυτές με δίπλωμα, ξένες τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία. Για να ξέρουμε τι λέμε δεν τα αγόρασαν αυτοί οι ίδιοι, αλλά οι παίκτες τους. Οι αντιπρόσωποί τους. Αυτοί που είναι άχαστοι, αυτοί που κτυπάνε πάντα χρυσό.

Να ξέρουμε τι λέμε. Αυτοί που αγοράζουν ομόλογα, οι παίκτες της αγοράς του χρήματος είναι μία ξεχωριστή φυλή. Βλέπουν θολά, η ακοή τους είναι επίσης μειωμένη, χρησιμοποιούν μία κωδική γλώσσα που περιλαμβάνει μόνο ατάκες,  λέξεις. Το μέγα πλεονέκτημά τους είναι η μύτη. Όσο απονεκρωμένες είναι οι άλλες αισθήσεις τους, τόσο έχει οξυνθεί η όσφρηση τους.

Να ξέρουμε τι λέμε. Τα ομόλογα δεν τα αγόρασε η κυρά Σουλτάνα από το κομπόδεμά της, ούτε ο μαστρο Μήτσος με το εφ άπαξ της σύνταξής του. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσουν αυτοί που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα. Το ζήτημα είναι άλλο. Αν η Ελλάδα του Σαμαρά και του Τσίπρα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τα πακέτα που πήρε. Γιατί να μην πάρεις δάνεια και να μην πουλήσεις ομόλογα, αλλά να μπορείς με το ρευστό που θα τσεπώσεις να παράξεις χρήμα και εσύ.

Διαβάστε ακόμα:

Βρυκολακιάζουν οι φάκελλοι των σκανδάλων