ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ

 

Φοβερά πράγματα. Τα είπαμε. Η ιστορία με τις μίζες στα ελικόπτερα Super Puma προκάλεσαν το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης, Αν είναι δυνατόν, έπειτα από μια ανώνυμη καταγγελία. Δεκτή, καλόδεχτη η όποια ανώνυμη καταγγελία, έστω κι αν κρύβει ένα ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον του καταγγέλοντος. Όχι, όμως, η βρώμα που βγαίνει δημόσια να αγνοείται.

Έγραψα τι είχε συμβεί πριν τριάμισυ χρόνια ανάμεσα στον πρόεδρο του Λαός Γιώργο Καρατζαφέρη και τον τότε υπουργό εθνικής αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αυτά τα φοβερά αγνοήθηκαν. Σήμερα δίνω για την ίδια υπόθεση ένα ακόμα «επεισόδιο» ανάμεσα στον Μεϊμαράκη και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και βουλευτή του Λαός Κοραντή.

Προσέρχεται σε συνεδρίαση της Βουλής ο κύριος Κοραντής και στρεφόμενος προς τον κύριο Μεϊμαράκη του λέει «καλημέρα». Επιτόπου ο τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης πλακώνει στα μπινελίκια τον συνάδελφό του: «Μου λες και καλημέρα εμένα, ρε αλήτη, περιθωριακέ, εσύ που θες να με πας στο ειδικό δικαστήριο;».

Ο βουλευτής του Λαός πέφτει απ’ τα σύννεφα, αλλά και παριστάμενοι βουλευτές έπαθαν την πλάκας του; Με όσα έλεγε ο Μεϊμαράκης στον Κοραντή. Τι άλλο; Ο Μεϊμαράκης εκτός μικροφώνου ακούστηκε να λέει «Σκατομαλάκα., Καραγκιόζη, έλα έξω, βγες έξω να σε γ...». Ο Κοραντής έκανε τον σταυρό του.

Ο Μεϊμαράκης είχε διατυπώσει αιχμές για διαρροές περί δήθεν ύπαρξης στοιχείων σε βάρος του τα οποία υποτίθεται διέθετε ο Κοραντής από την περίοδο που ήταν επικεφαλής της ΕΥΠ. Ο δε βουλευτής του Λαός είχε πει «Ο κύριος Μεϊμαράκης ή, φοβάται ή, φαντάζεται ή, και τα δυο. Εγώ λειτούργησα ως διοικητής της ΕΥΠ σύμφωνα με το νόμο και ως τέως διοικητής με τον ίδιο τρόπο, ας αφήσει τα παραμύθια…».

Διαβάστε ακόμα:

Απίστευτο παρασκήνιο με μίζες στα ελικόπτερα