TO BYZANTIO ZEI ΣΤΗΝ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ!

 

Τα λεφτά είναι πολλά, το 'χουν πει πολλοί, πάρα πολλοί και πριν από τον “μαύρο”, τον μαχαιροβγάλτη της Τρούμπας, στην “Λόλα” του ελληνικού σινεμά. Στην Ζιμπάμπουε της Αφρικής δεν είναι μόνον πολλά τα λεφτά, είναι και ότι το κράτος είναι μπουρδέλο σκέτο. Το λένε δημοκρατία, όπως έτσι λένε τα χειρώτερα μπουρδέλα με εικόνα σύγχρονου κράτους.

Και πείνα θερίζει στην Ζιμπάμπουε. Αυτά τα δύο πάνε μαζύ. Τα λεφτά και η πείνα. Όσο πιο πλούσιο είναι το κράτος, δηλαδή όσο μεγαλύτερη η κονόμα στα δημόσια έσοδα τόσο μεγαλύτερη η φτώχεια στον κοσμάκη, αν το κράτος είναι μπουρδελέ ολέ. Να, γιατί δύο κυρίες στην Ζιμπάμπουε βγάζουν τα μάτια τους. Επειδή τα λεφτά από το ελεφαντόδοντο και τα ορυχεία είναι πολλά.

Έγινε, λέει, ανεξάρτητη η πρώην Ροδεσία, η Ζιμπάμπουε από το 1980 και από τότε το μπουρδέλο το κυβερνάει ο Ρόμπερτ Μπουγκάμπε, ετών 91 σήμερα, σύζυγος μιας σκύλας 49 χρονών, που κόβει και ράβει. Που ξέρει όλες τις βρωμιές του συζύγου της και των συνεργατών του, κάποιους τους έχει βάλει στο σλιπάκι της και στο χέρι της πλέον είναι να πάρει την κατάσταση. Επειδή τα λεφτά είναι πολλά. Και επειδή η ίδια, η Γκραίης Μπουγκάμπε, είναι κορίτσι σπάταλο κι έχει καλομάθει να κυκλοφορεί με προσωπικό ελικόπτερο και να ψωνίζει μονάχα ό, τι πιο πανάκριβο κυκλοφορεί στην Ευρώπη από τα επώνυμα καταστήματα.

Έφυγαν οι Άγγλοι αποικιοκράτες το 1965 από την Ροδεσία που μετά από 15 χρόνια μετονομάστηκε σε Ζιμπάμπουε και αμέσως στήθηκε εκεί το Μαύρο Βυζάντιο. Ίντριγκα πολιτική κόντρα στην ίντριγκα οι αραπάδες οι σπουδαγμένοι στα αγγλικά πανεπιστήμια. Όπως στο Βυζάντιο, ποιος θα θάψει τον άλλον, ασταμάτητα. Η μία Παράγκα της παραεξουσίας κόντρα στην άλλη Παράγκα. Βυζαντινές ιστορίες στην αυλή του αυτοκράτορα.

Η Ζιμπάμπουε, τρεις φορές στην έκταση σε σύγκριση με την Ελλάδα, με κοντά 13 εκ. πληθυσμό, συνορεύει με Νότια Αφρική, Ζάμπια, Μποτσουάνα, Μοζαμβίκη. Η κυρία προέδρου, η Γκραίης Μπουγκάμπε έχει αντίπαλο την Τζόυς, χήρα από το 2004, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σκοτώθηκε ο άνδρας της, ο αρχηγός στρατού Μπουγιουρού.

Το σώου στην Ζιμπάμπου με το ντέρμπυ Τζόυς και Γκραίης. Γελάει όλη η Δυτική Ευρώπη. “Είναι μοχθηρή, επικίνδυνη” λέει για την Γκραίης η Τζόυς, αντιπρόεδρος της χώρας. Η Γκραίης χαρακτηρίζει διεφθαρμένη και μισότρελλη την Τζόυς. Ένα κάρο πονηροί περιμένουν ποια θα επικρατήσει, για να ξέρουν με ποια από τις δυο θα κάνουν παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμα:

Ολες οι σεξουαλικές αποχρώσεις της μίζας