ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Να’ μαστε πάλι στα ίδια. Με την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει πάντα έτοιμη να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και τους δανειστές να αμφιβάλλουν. Κι όταν αμφιβάλλουν αυτοί, ο φόβος είναι ένας και μοναδικός. Νέα μέτρα. Που θα πει περικοπές σ' όλα.

Διαμαρτύροταν ο Τσίπρας στους Γερμανούς για τη συνταγή λιτότητας, και καλά κάνει. Κι αυτοί έχουν δίκιο, όμως. Μέχρι τώρα στο πλάνο ποτέ δεν πέσαμε μέσα στη σύλληψη της φοροδιαφυγής. Εξ ου και οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθότι από κάπου πρέπει να βρεθούν τα λεφτά.

Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος. Όλα τα άλλα τα ακούνε βερεσέ οι δανειστές μας. Πες τους ότι θα πληρωθούν από τα λεφτά του ΕΝΦΙΑ και πάρτους τη ψυχή. Πες ότι τα ομόλογα τους θα πληρωθούν από την εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων και θα πετάξουν από τη χαρά τους.

Μην τους πεις για... πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο Γ.Γ. Διαφάνειας είχε καταγγείλει, να μην το ξεχνάμε, ότι ο πρώην γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ένα 48ωρο προτού παραιτηθεί, είχε υπογράψει εγκύκλιο για να χαριστούν φόροι 600 εκατ. ευρώ. Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.

Στις Βρυξέλλες κυκλοφορεί σαν κοινό μυστικό ότι κάποιοι καλύπτουν κάποιους στην Ελλάδα. Τουτέστιν, κάποιοι τα παίρνουν για να κάνουν τα στραβά μάτια στις ληστείες σε βάρος του κράτους. Η πολιτική εξουσία δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν έχει σχέση με το έγκλημα. Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Ποιοι είναι αυτοί;

Κάποιες πολυεθνικές δεν πληρώνουν τους φόρους τους, κάποιες εγχώριες επίσης κοροϊδεύουν τις ΔΟΥ κι όμως οι αρμόδιοι πάντα... αγρόν αγοράζουν. Στην πράξη, όχι στα λόγια τα... καταπελτώδη. Κι αυτοί, οι μεγαλοφοροφυγάδες δεν είναι απλώς κάποιοι. Έχουν ονοματεπώνυμο. Αυτούς δεν... πλησιάζει η κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα:

Η τρόικα έκλεινε 10 χιλιάδες μαγαζιά σε κάθε επίσκεψη