Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

 

Υπό ασφυκτική πίεση η Ελλάδα, λένε. Δεν ντρέπονται καθόλου. Ό, τι θέλουν γράφουν. Άρχισε τις διαπραγματεύσεις, δηλαδή κυνηγάει μια άλλη πιο ευνοϊκή συμφωνία η νέα κυβέρνηση με τους δανειστές και τα μήντια στην Ελλάδα απευθύνονται στα ελληνόπουλα, τα οποία τα αντιμετωπίζουν σαν κοτόπουλα.

Φοβερά πράγματα. Σε κλοιό, λέει, ασφυκτικής πίεσης η Ελλάδα. Χρωστάς, δηλαδή, δεν είσαι σε θέση να αποπληρώσεις όπως έχεις δεσμευθεί σα χώρα και οι ξένοι σε... πιέζουν, με... πίεση ασφυκτική, κλοιός πραγματικής... πίεσης, για να πάρεις κι άλλα δάνεια. Αυτό εννοούν. Τι άλλο; Δεν μπορείς να πεις “πίεση” αν θέλουν τα λεφτά τους πίσω.

Τι θέλει η Ελλάδα; Και με τη νέα της κυβέρνηση θέλει να συνεχίζεται ο δανεισμός, κι άλλος δανεισμός. Η Ελλάδα θέλει κι άλλα βερεσέδια, διαφορετικά θα βαρέσει φαλιμέντο. Ποιος, λοιπόν, πιέζει ποιους; Σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι ξένοι δανειστές μας, όχι η Ελλάδα. Οι ξένοι είναι αυτοί που θα χάσουν τα λεφτά που έχουν δώσει στην Ελλάδα αν μπατηρήσουμε.

Και η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά στα παπάρια τους οι ξένοι. Δικό της πρόβλημα της Ελλάδος. Όπως κι εμείς στα παπάρια μας οι ξένοι αν θα χάσουν στην περίπτωση που χρεοκοπήσουμε, όχι μόνον στα χαρτιά. Εκβιάζουμε, όμως, τους δανειστές μας:
-Συνεχίστε να μας δανείζετε διότι θα χάσετε αυτά που σας χρωστάμε.
-Συνεχίζετε να μας δανείζετε διαφορετικά θα πάθει ζημιά όλη η Ευρώπη αν η Ελλάδα σηκώσει τα χέρια.

Οι ξένοι, λοιπόν, που απειλούνται να φεσωθούν και να μπουν σε περιπέτεια είναι σε δύσκολη θέση, όχι η Ελλάδα που δέχεται... πίεση, που αντιστέκεται κι άλλα τέτοια κουφά που λένε.

Διαβάστε ακόμα:

Τα ρέστα της η Ραχή με τα 100 δις