ΕΚΤΟΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΑΡΘΟΥΡΟΣ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αρθούρος Ζερβός, τέλος από τη ΔΕΗ. Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας, ενώ έπρεπε να αποπεμφθεί για τη χοντράδα των τελευταίων αυξήσεων στους υπαλλήλους της ΔΕΗ, οι οποίες προκάλεσαν πολιτικό και κοινωνικό σάλο. Δυστυχώς, όμως για τον ίδιον δεν παραιτήθηκε γι' αυτό, αλλά για την παραπομπή του για υπόθεση απιστίας σε βάρος της επιχείρησης. Αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για παρεμφερή υπόθεση με αυξήσεις αποδοχών σε 19 στελέχη της ΔΕΗ την περίοδο 2010-2012, όταν ήταν σε ισχύ ο νόμος που περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών δημοσίων επιχειρήσεων, σε ποσά που δεν έπρεπε να υπερβαίνουν τα 5.900 ευρώ.

Η πράξη του αυτή, σύμφωνα με τους δικαστές, προκάλεσε μείωση της περιουσίας της ΔΕΗ προς όφελος τρίτων. Δηλαδή την ώρα που εφαρμόζοντας το μνημόνιο, ο Αρθούρος Ζερβός ανέβαζε και ξανα-ανέβαζε σε δυσθεώρητα επίπεδα τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, την ίδια ώρα το παραβίαζε, αυξάνοντας τις αποδοχές των στενών συνεργατών του. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Και τότε και πρόσφατα έδειξε να διακατέχεται από το ίδιο σύνδρομο, να θεωρεί τα στελέχη και τους υπαλλήλους της ΔΕΗ κάτι σαν μια ξεχωριστή φυλή, έναντι των άλλων Ελλήνων. Μόνο που δεν πιάνουν πάντα τα κόλπα. Το μήνυμα που του έστειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι παραπάνω από σαφές.

Ο Ν.Φίλης αφού χαρακτήρισε τη συλλογική σύμβαση όχι αποτέλεσμα σκληρής ταξικής πάλης, αλλά αποτέλεσμα μιας διορισμένης από την προηγούμενη κυβέρνηση διοίκησης που θέλει να φανεί αρεστή, προφανώς στους εργαζόμενους, για να παραμείνει, τόνισε: «Στο παρελθόν όχι (δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό). Τώρα, δεν ξέρω. Υπάρχει μια ιδιορρυθμία με την ανατροπή που φέρνει η παρούσα κυβέρνηση, δεν υπάρχει συνέχιση του μνημονιακού καθεστώτος. Παραμένουν νόμος, ωστόσο, οι παλαιές διοικήσεις. Δεν θέλω να απαξιώσω τον κ. Ζερβό, όμως λέω ότι σε μια κοινωνία που υφίσταται όσα υφίσταται με την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις δεν μπορούμε να λύνουμε αυτά τα ζητήματα με 'προνομιακό' τρόπο»

Το μήνυμα ελήφθη. Και ο Αρθούρος υπέβαλε προφορικά την παραίτηση του στον Π. Λαφαζάνη, ενώ σήμερα θα την υποβάλει και γραπτά. Κανείς δεν του είπε να μείνει.

Διαβάστε ακόμα:

Το σατανικό κόλπο του διοικητή της ΔΕΗ