ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Λεφτά υπάρχουν και είναι πολλά. Μόνο που τα έχουν αυτοί που δήθεν θυσιάζονται γι αυτούς που δεν έχουν, οι πολιτικοί. Σύντομα θα βγούν στη φόρα πράματα και θάματα. Μία πληροφορία λέει ότι οι αρχές διερευνούν καταθέσεις πολιτικών ύψους 10 δις. ευρώ που βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν έχουν δηλωθεί.

Η Realnews αποκάλυψε ότι σύμφωνα με την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έχει χρήματα στο εξωτερικό που δεν τα έχει συμπεριλάβει στη δήλωση του πόθεν έσχες το 2012, ενώ οι τραπεζικοί λογαριασμοί του το 2011 ήταν δυσανάλογοι με τα ποσά που είχε δηλώσει στην εφορία. Η απάντηση του πρώην υπουργού ήταν ότι όλα δηλώθηκαν σύμφωνα με το νόμο, αλλά η πολιτική διαμάχη είχε ήδη ξεσπάσει ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Το θέμα αυτό, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο τον πρώην, αλλά και αυτούς που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα».

Άμεση ήταν η απάντηση από τη Νέας Δημοκρατίας, που υποστήριξε ότι κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο Γ.Σταθάκης και ο Ευ. Τσακαλώτος έχουν επενδύσει, μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων, στις εταιρείες Black Rock και JP Morgan -που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «γύπες» της αγοράς- έχοντας έτσι βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Σημείωσε επίσης ότι καλό είναι να δοθούν εξηγήσεις και για άλλα στελέχη που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, όπως η κυρία Ν.Βαλαβάνη, για την οποία έχει γίνει προ μηνός σχετική καταγγελία στην οποία, σημείωσε, ακόμα δεν έχει απαντήσει.

Διαβάστε ακόμα:

Το σατανικό κόλπο του διοικητή της ΔΕΗ