ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ναυμαχία στο λιμάνι του Πειραιά θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η πρώτη μεγάλη εσωκομματική αναμέτρηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία πλευρά είναι οι Αλέεξης Τσίπρας, Γιάννης Δραγασάκης και Γιάνης Βαρουφάκης που επείγονται να πουλήσουν ασημικά για να πληρώσουν τους δανειστές.

Από την άλλη είναι οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θοδωρής Δρίτσας και τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένουν στην τήρηση των προεκλογικών και μετεκλογικών δεσμεύσεων. Ο καβγάς είναι για την πώληση εντός των προσεχών εβδομάδων του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στους Κινέζους, ενδεχόμενο που απέκλειε μετά βδελυγμίας ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρότινος. Η ανακοίνωση έγινε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μέσω του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων και πριν προλάβει να προκαλέσει ισχυρό σόκ στους συντρόφους του, ο Γιάννης Δραγασάκης έσπευσε να περιγράψει άκρες-μέσες την κατάσταση.

Σε tweet το βράδυ του Σαββάτου ανέφερε ότι «οι πολιτικές προτεραιότητές μας επικεντρώνονται στο 'πώς θα παράγουμε χρήματα', 'πώς θα αναπτύξουμε την οικονομία' και 'πώς θα έχουμε λιγότερη ανεργία'». Όλα αυτά όμως ηχούν σαν ...κινέζικα στ αυτιά του Θοδωρή Δρίτσα, που επίσης ...στα κινέζικα υπενθύμισε τις κυβερνητικές δεσμεύσεις και ζήτησε να αποσαφηνιστούν οι δηλώσεις Δραγασάκη. Στο ίδιο πνεύμα και οι κομματικοί του τμήματος Ναυτιλίας, ενώ έντονες αναμένεται να είναι οι αντιδράσεις των λιμενεργατών και των παραγόντων του Πειραιά, που ήδη κάνουν λόγο για πρωτοφανή εξαπάτηση.

Διαβάστε ακόμα:

Εφυγαν 95 δις από τις ελληνικές τράπεζες