«ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ» ΑΝΤΙ ΓΙΑ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ο χρόνος είναι χρήμα λένε οι σοφοί και από την άποψη αυτή, το σύνθημα του ΓΑΠ «Λεφτά υπάρχουν», ισοδυναμεί με το «Χρόνος υπάρχει», που λανσάρει τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει την, δραματική όπως λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους δανειστές.

Ο Π. Λαφαζάνης ήταν σαφής στο ότι «...δεν θα έρθει το τέλος για την Ελλάδα εάν η κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της στη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Απριλίου».

Την απάντηση αυτή έδωσε ο υπουργός σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η «...Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει δραματικό βήμα, κηρύσσοντας στάση πληρωμών εκτός αν συμφωνήσει με τους διεθνείς πιστωτές της μέχρι τα τέλη Απριλίου», όπως υποστηρίζουν οι Financial Times, επικαλούμενοι δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου. Σαρκαστικό και το σχόλιο συνεργατών του πρωθυπουργού.

«Η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου». Έχουν προηγηθεί η 25η Ιανουαρίου [εκλογές], η 28η Φεβρουαρίου [ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά], η 9η Απριλίου [δόση προς ΔΝΤ].Περιμένουμε με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ηςΑπριλίου».

Χαλαρός στην προσέγγιση του και ο υπουργός Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρης, που δεν δείχνει να ανησυχεί καθόλου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Θα τα δώσουν τα λεφτά, επειδή δεν τους συμφέρει να μην τα δώσουν. Δεν πρόκειται να διαλυθεί η ευρωζώνη για το «φουπουά στα νησιά », δήλωσε.

Αλλά ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην πορτογαλική Diario de Noticias, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει ακόμη μία κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Χωρίς ρεύμα η Δούρου παρά τις εξαγγελίες