ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΠΑΚΑΤΕΛΕΣ

 

Το γνωστό παραμύθι. Έχουμε τη λαϊκή εντολή, λέει η κυβέρνηση. Η κάθε κυβέρνηση. Έτσι και ο σύριζας για ό, τι κάνει λέει την πολυμεταχειρισμένη καραμέλα. Έχουμε τη λαϊκή εντολή. Και η πάντα οργισμένη Λιάνα Κανέλλη για την περιβόητη υπόθεση των 5 αεροπλάνων και των 500 εκ. δολαρίων ρώτησε βουλευτή κυβερνητικό: Για τα αεροπλάνα μπακατέλες σας έδωσε λαϊκή εντολή ο λαός;

Στα παπάρια του λαού η λαϊκή εντολή, λέει ο αποδυτηριάκιας. Αυτή είναι η μέγιστη πολιτική αλήθεια. Στα παπάρια του ο λαός αν η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση είναι συνεπής σ' όσα δεσμεύθηκε. Ή, άλλα έλεγε προεκλογικά κι άλλα κάνει μετεκλογικά. Στα παπάρια του ο λαός. Για ένα πράμα, μόνον για ένα καίγεται ο λαός. Να περνάει καλά, όσο γίνεται καλύτερα. Όσο γίνεται λιγώτερο άσχημα. Και στα παπάρια του λαού αν η κυβέρνηση είναι ανίκανη, αναξιόπιστη, αν οι υπουργοί σκοτώνονται μεταξύ τους, έχουν διαφορετικές απόψεις.

Πέντε αεροπλάνα σαπάκια θα τα αναβαθμίσει η εταιρεία Lockheed, που όπως η Siemens έχει μητρώο με μίζες σε πρωθυπουργούς, βασιλείς κ.α. Και ρωτάει η αφελέστατη Λιάνα Κανέλλη με ποια λαϊκή εντολή χωρίς διαγωνισμό αναθέσατε με 500 εκ. την αναβάθμιση σε αεροπλάνα ηλικίας 35 ετών.

Διαβάστε ακόμα:

Η έχθρα Σημίτη - Ακη αναβιώνει στη δίκη