ΤΙ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ;

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Είναι από τις ειδήσεις που δεν μπορεί η κυβέρνηση να αφήνει ασχολίαστες γιατί την αγγίζουν. Αγγίζουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και την ηθική όχι μόνο της κυβερνητικής παράταξης, αλλά ολόκληρου του πολιτικού κόσμου. Αγγίζουν κάθε πολίτη. «Αναπληρωτής υπουργός μετέφερε το Μάρτιο 80.000 ευρώ στο εξωτερικό», γράφει η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το’ ριξε στην τρελή. «Δεν έχω υπόψη μου το δημοσίευμα, δεν μπορώ να σχολιάσω» είπε, εκτιμώντας ότι έτσι έπραξε το καθήκον του. Αλλά ούτε όταν ενημερώθηκε για το δημοσίευμα έκανε κάποιο σχόλιο. Το περιστατικό φέρεται να έγινε από υποκατάστημα της Eurobank σε τραπεζικό ίδρυμα του Λουξεμβούργου δύο μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον αναπληρωτή υπουργό όχι τμηματικά, αλλά με μία και μόνη συναλλαγή, όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα.

Πρόκειται για υπουργό που έχει άμεση εμπλοκή στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές κι αυτό αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να αποπεμφθεί. Ο άνθρωπος αυτός σε μία περίοδο που έχουν στεγνώσει οι τράπεζες από ρευστό και η κυβέρνηση δεσμεύει ακόμη και τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων για να μην οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία, συμπεριφέρεται σαν ο τελευταίος πονηρός αυτής της δύσμοιρης χώρας. Δεν πιστεύει σε τίποτε. Ούτε στην πατρίδα ούτε δυνατότητα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν νικητές στη διαπραγμάτευση με τους ξένους.

Μήπως ξέρει κάτι που δεν γνωρίζουμε όλοι οι άλλοι; Μήπως ο κορυφαίος αυτός υπουργός ξέρει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κουρέψει τις καταθέσεις των πολιτών, μετατρέποντας τις σε αναγκαστικό δάνειο όπως έχει προαναγγείλει ο Μανώλης Γλέζος;΄Οσο σιωπά η κυβέρνηση τόσο μπορεί να υποθέσει κανείς ότι κάποιο παιχνίδι ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις καταθέσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώην υπουργός ζητά εργασία μέσω αγγελίας