Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΥ

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Είμαι σύμβουλος... γάμου σ' ενα παντρεμένο ζευγάρι που τσακώνεται για τα λεφτά: πως θα διαχειριστούν το χρέος από δάνεια, που πληρώνεται από το... μισθό του συζύγου!

Η σύζυγος είναι απαιτητική και έχει μάθει στα λούσα, κάτι σαν την γυναίκα του Ακη, προ ψυχιατρείου. Για να συγκινήσει τόν σύζυγο να δώσει τα φράγκα, κλαίει και οδύρεται για την... Φιλιππινέζα υπηρέτρια, που δεν έχει να πληρώσει και την Ρωσίδα, που φροντίζει τον παππού και θα πεθάνουν στην πείνα οι καυμένες, αν δεν τα σκάσει ο σύζυγος!

Στο παρά ένα, εκεί που κοντεύουν να τα βρούνε για το πως θα διαχειριστούν το χρέος και τι... μεταρρυθμίσεις χρειάζεται να κάνουν στην οικονομική τους διαχείριση, ο σύζυγος - επειδή δεν εμπιστεύεται στο παραμικρό την κυρία και επειδή θέλει να κρατήσει τον έλεγχο και να δώσει όσο γίνεται λιγότερα- τα στηλώνει και λέει: «ΟΧΙ, τιποτα δεν έχουμε βρει εσύ και εγώ, απέχουμε πολύ από το να συμφωνήσουμε!!»

Και η κυρία μπαίνει σε πανικό γιατί πάει για φούντο το καράβι του γάμου, μαζί με το σπίτι που θα το φάει η τράπεζα!

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΗΠΩΣ;

Ο εκβιασμός της τελευταίας στιγμής μάλλον προέρχεται από τις τακτικές στραγγαλισμού της... Μαφίας!

Πάνω που ο ένας είναι πανικόβλητος, μισο- πνιγμένος, εμφανίζεται ο... κολλητός του στραγγαλιστή και ...«σώζει» το θύμα: «Πρέπει να δεχτείς το ελάχιστο που σου δίνει, γιατί αλλιώς είσαι νεκρή και θαμμένη για τα καλά!»

Και έρχεται και τριήμερο...

Διαβάστε ακόμα:

Πολυεθνική παίζει τη φαρσοκωμωδία της δραχμής