ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αν είναι δυνατόν, στις μέρες του Ίντερνετ να υπάρχουν τόσο ...αθέατοι πρωταγωνιστές. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, πρώην επικεφαλής του Σώματος των Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και νυν υπουργός Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου.

Τόσους μήνες στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, για Χουλιαράκη ακούγαμε και Χουλιαράκη δεν βλέπαμε. Μόνο Βαρουφάκη και ξανά Βαρουφάκη. Ώσπου μας τον παρουσίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να ...πειστούμε ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο απελθών υπουργός μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Ο Χουλιαράκης αποτελεί την επιβεβαίωση για το ποιος τελικά κέρδισε τον υπόγειο πόλεμο των εις ...άκης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Από τη μια ο Γιάνης Βαρουφάκης που αυτάρεσκα και επιθετικά επιχειρούσε να επιβάλει τη γραμμή του σκληρού ροκ στις διαπραγματεύσεις και από την άλλη, ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης που με βασικό εργαλείο τη σύνεση και τους χαμηλούς τόνους του Χουλιαράκη προσπαθούσε να βρει τη χρυσή τομή στη διαμάχη με τους δανειστές.

Επτά μήνες στη θέση του πρώτου τη τάξει διαπραγματευτή ο Χουλιαράκης δεν έκανε καμιά δήλωση, καμιά συνέντευξη, καμιά διαρροή και καμιά φωτογραφία του δεν είδε το φως της δημοσιότητος. Το μόνο ...άνοιγμα του στα ΜΜΕ ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον παρουσίασε στην Άνγκελα Μέρκελ σε ένα ταξίδι του στο Βερολίνο.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, τον οποίον ο Αυστριακός Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του EuroworkingGroup χαρακτήρισε εξαίρετο διαπραγματευτή, αποτελεί επιλογή του Γιάννη Δραγασάκη που τον έπεισε να εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και να αφοσιωθεί στην ελληνική υπόθεση.

Τα μόνα που έχουν γίνει γνωστά για τη ζωή του είναι ότι προέρχεται από τους κόλπους της Αριστεράς και όσο ζούσε στην Αθήνα έμενε στην πλατεία Βικτωρίας, δίπλα στο κτίριο του ΟΤΕ. Είναι παντρεμένος με Ισπανίδα και η αδελφή του Λιλή Χουλιαράκη, επίσης καθηγήτρια πανεπιστημίου, είναι παντρεμένη με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΓΑΠ Ηλία Μόσιαλο.

Διαβάστε ακόμα:

Το δόλωμα της ΔΕΗ στους καλοπληρωτές της