ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Κίνημα κατά της μείωσης κατά 15% των αποδοχών τους έχουν διοργανώσει κομματικοί φίλοι της κυβέρνησης που έχουν διοριστεί σε υπουργεία, οργανισμούς και κρατικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για περίπου 5.000 ανώτατους υπαλλήλους, πρώην βουλευτές, πολιτευτές και κομματικά στελέχη, που ξεσηκώθηκαν μόλις έμαθαν ότι η κυβέρνηση, μαζί με τη μείωση των αποδοχών των βουλευτών, προχωρεί και σε μείωση των δικών τους απολαβών που ανέρχονται σε 4.750 ευρώ μηνιαίως.

Πρόκειται για γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπουργείων και στελέχη ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος ή σε ΝΠΔΔ ή σε δήμους, οι οποίοι έχουν συστήσει ομάδες πίεσης, προβάλλοντα σε υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη την απαίτηση να μην μειωθούν οι αποδοχές τους.

Ως φαίνεται, όμως, η κυβέρνηση εν όψει νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις είναι αποφασισμένη να μην εξαιρέσει από τα μέτρα ούτε τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης ούτε βέβαια τους βουλευτές, που επίσης γκρινιάζουν. Θα είναι κατά κάποιο τρόπο οι λαγοί των μισθολογικών αυτών μεταρρυθμίσεων για να περάσει το μήνυμα ότι όλοι θα πληρώσουν για να περάσει η χώρα τον κάβο.

Η αρχική σκέψη ήταν να μειωθούν κατά 15% οι αποδοχές υπουργών και αναπληρωτών υπουργών, και να φορολογηθούν όπως και των λοιπών πολιτών οι αποδοχές των βουλευτών, μέτρο που θα μειώσει τις αποδοχές τους κατά 25%.

Διαβάστε ακόμα:

Οι κυβερνήσεις προστατεύουν τους φοροφυγάδες