Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΒΗΣΜΕΝΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Η αρχή έγινε από την εφορία. Ακολούθησαν οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και τώρα ήρθε η σειρά των δήμων, να βάλουν χέρι στο άδειο από καιρό πορτοφόλι μας. Τα ραβασάκια που άρχισαν να στέλνουν αφορούν ξεχασμένες κλήσεις, ακόμη και από τη δεκαετία του 1990.

Μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης οι συσσωρευμένες κλήσεις ξεπερνούν τις 200.000, ενώ τα διαφυγόντα έσοδα υπολογίζονται γύρω στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Δεκάδες χιλιάδες οι απλήρωτες κλήσεις και στην Αθήνα, όπου ένας καταστηματάρχης χρωστάει από πρόστιμα ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το σύνθημα για την πληρωμή των κλήσεων ...του περασμένου αιώνα δόθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά τη διαπίστωση ότι δεν έχουν παραγραφεί, καθώς δεν έχουν περάσει 20 χρόνια από την ημέρα που βεβαιώθηκαν, όπως απαιτεί ο νόμος. Η υπόθεση αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αποκαλύπτοντας ένα χυδαίο παιχνίδι εις βάρος των πολιτών.

Πρωταγωνιστές του σκανδάλου βουλευτές και δήμαρχοι που διαβεβαίωναν τους ψηφοφόρους τους ότι έχουν σβήσει τις κλήσεις, χωρίς όμως να το πράξουν ποτέ.

Το μόνο που έκαναν ήταν να μην βεβαιώνουν τις κλήσεις για να μην της στέλνουν στην εφορία. Στα αρχεία των δήμων έχουν συσσωρευτεί εκατοντάδες χιλιάδες κλήσεις που θα βεβαιωθούν και θα πάρουν το δρόμο για τις εφορίες. Συγχαρητήρια...

Διααβάστε ακόμα:

Ο πραγματικός λόγος της αποπομπής της Σαββαϊδου