ΦΟΒΕΡΙΖΟΥΝ ΚΑΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΚΑΛΟΥΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Έρχονται, λέει, 103.380 φορολογικοί έλεγχοι και κατασχέσεις εξπρές εντός του 2016. Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η ακρίβεια. Ούτε 100.000 ούτε 105.000 έλεγχοι, αλλά 103.380 ακριβώς. Αν δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, το μήνυμα είναι σαφές. Πληρώστε τους φόρους που σας ετοιμάσαμε και θα δείτε τι θα πάθουν οι φοροφυγάδες. Μία ακόμη μπαρούφα περιωπής που φέρνει στο μυαλό όλες τις προηγούμενες μπαρούφες για όσα θα πλήρωναν οι κακοί, προκειμένου να ελαφρυνθούν οι νομιμόφρονες φορολογούμενοι. Ήμουν νιος και γέρασα.

Παράδειγμα οι προσδοκίες για τα έσοδα από την λίστα Λαγκάρντ και τις εγκληματικές ενέργειες κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα έσοδα του δημοσίου το 2015 από προϊόντα εγκληματικών ενεργειών μόλις που ανήλθαν στα 4.003.914,93 ευρώ!!!

Τα αντίστοιχα έσοδα του 2014 ήταν 27 εκατομμύρια.

Από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν συγκεντρωθεί 80 εκατομμύρια που αφορούν σε μόλις 170 άτομα από τα συνολικά 1.727 φυσικά πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί!

Το κυνηγητό των παρανόμων ξεκίνησε με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο επί της πάταξης της διαφθοράς υπουργός Νικολούδης προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, έσοδα 2,5 δις. μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Το εγχείρημα απέτυχε παταγωδώς και ο υπουργός πήγε στο σπίτι του.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο Δημήτρης Μάρδας δεσμεύτηκε για έσοδα δύο δισεκατομμυρίων από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Το εγχείρημα απέτυχε επίσης και ο υπουργός από άλλη θέση ανέλαβε να ενισχύσει τις επενδύσεις με κεφάλαια ρακένδυτων προσφύγων.

Μηδενικά τα έσοδα που ο ΣΥΡΙΖΑ υπολόγιζε γύρω στο ένα δισεκατομμύριο και από την πάταξη της φοροδιαφυγής στα καπνικά προιόντα κι όλα αυτά αναγκάζουν τώρα την κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα πρωτοφανούς φορολογικής σκληρότητας.

Φυσικό επακόλουθο όταν τα έσοδα του κράτους ήταν λιγότερα κατά 610 εκατομμύρια ευρώ το 2015 σε σχέση με το 2014...

Διαβάστε ακόμα:

Ο Προβόπουλος ξεφωνίζει Τσίπρα - Κυριάκο