ΓΙΑΤΙ Ο ΙΒΑΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Μας πήρανε και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ιδιωτικοποιήθηκε και ο ΟΛΘ και δεν ακούστηκε ούτε μία ντουφεκιά. Καμία Ζωή Κωνσταντοπούλου, κανένας Λαφαζάνης, τίποτα άλλοι περίεργοι. Το χώνεψαν όλοι ότι τζάμπα φωνάζουν που ο φανατικά και ασυμβίβαστα σύριζας κατά των αποκρατικοποιήσεων, βγάζει στο σφυρί τα πάντα όλα.

Στο φινάλε το υψηλής στρατηγικής και εμπορικής αξίας λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πήρε ένα γερμανικό σχήμα στο οποίο εκτός μίας γαλλικής εταιρίας συμμετέχει και ο Ιβάν Σαββίδης. Ένας δικός μας άνθρωπος.

Μια στιγμή. Ο Ιβάν γιατί κουβαλήθηκε στην Ελλάδα; Για να μας πάρει το Μακεδονία Παλλάς, τα καπνά, να φτιάξει κανάλι ή για να δώσει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ; Μη ξεχνιόμαστε. Πέντε χρόνια συμπληρωμένα είναι στην ομάδα ο πατριώτης και δεν έχει πάρει τίτλο. Ούτε πρωτάθλημα, ούτε κύπελλο.

Αναρωτιέσαι. Πήρε και το λιμάνι ο Ιβάν για να ανοίξει ο δρόμος στην κατάκτηση, επιτέλους, του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ; Ή πήρε τον ΠΑΟΚ για να διευκολύνει την επιχειρηματική του επεκτατικότητα στην Ελλάδα. Ένα από τα δύο.

Με την ευκαιρία. Άγρια μεσάνυχτα είχαν στην Ελλάδα για δεκαετίες για την αποδοτικότητα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Με 20,5 ευρώ τιμή η μετοχή στο ταμπλώ του χρηματιστηρίου ο ΟΛΘ, πουλήθηκε έναντι 34,4 ευρώ! Και για να μην χάσουν το τεφαρίκι, το σχήμα στο οποίο συμμετέχει ο Ιβάν, έκαναν και δεύτερη βελτιωμένη προσφορά με 232 εκ. ευρώ, και εξασφάλισαν για τα προσεχή 34 χρόνια την διαχείριση και εκμετάλλευση του ΟΛΘ.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ