ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

 

Έτσι κάνω κι εγώ τον επιχειρηματία. Χωρίς λεφτά, δηλαδή. Με την καπατσοσύνη μου και τα νιτερέσα με τα παικτάκια τις πολιτικής, που κυκλοφορούν στην πιάτσα. Κατά τα άλλα κάργα στα οράματα και τις ελπίδες για τον κοσμάκη.

Έτσι που λες. Μπίζνες με το δημόσιο κάνουν οι μάγκες επιχειρηματίες χωρίς να βάλουν μία δραχμή. Με τη ντόπια συνταγή «Μου δίνεις, σου δίνω». Ο πονηρός επιχειρηματίας παίρνει τη δουλειά και ο πιο πονηρός κομματάρχης, ο στο κόλπο πρωθυπουργός διορίζει δικούς του στην εταιρεία του συνάδελφου λαμόγιου.

Λαμογιάρουν. Αυτό γίνεται. Λαμογιάρουν πολιτικοί και επιχειρηματίες. Αυτοί ξεπάτωσαν την Ελλάδα, όχι οι ξένοι. Αυτοί, πολιτικοί και επιχειρηματίες ήπιαν το αίμα της Ελλάδος με το πουρί της σόμπας.

Επί ΠΑΣΟΚ το έργο γινόταν πια χωρίς προσχήματα. Ανύπαρκτοι και από το πουθενά εξελίχθηκαν σε πλιατσικολόγους του δημοσίου. Και ξενοδόχους, καραβοκύρηδες, διαφόρων ειδών εταιρειατζήδες.

Κατηγορεί την κυβέρνηση η αντιπολίτευση για τα 38 εκ. που γλυτώνει ο Ιβάν Σαββίδης. Η υποκρισία. Γι’ αυτή την περίπτωση και ο Τσίπρας θα μιλούσε για σκάνδαλο αν ήταν στην αντιπολίτευση. Και ο Μητσοτάκης αν ήταν πρωθυπουργός την ίδια χαριστική (ν)τροπολογία θα έφερνε στη Βουλή.

«Αρχιερέα της διαπλοκής» έλεγε τον Κώστα Σημίτη ο Κώστας Καραμανλής, που όταν ήρθε η σειρά του να γίνει πρωθυπουργός ανέλαβε αυτός τα «δωράκια» στα λαμόγια, στα μεγαλολαμόγια επιχειρηματίες που μια ζωή ξεσκίζουν το δημόσιο.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΙΒΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ... ΑΛΑΦΟΥΖΟ!