ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS Τ’ ΑΡΠΑΞΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ!

 

Η μητρική Siemens δωροδοκούσε τα κόμματα στην Ελλάδα. Το ξέρουν και οι πέτρες. Ποιά κόμματα; Όλα τα κόμματα, κυρίως τα δύο μεγάλα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Γνωστό κι’ αυτό στα βοτσαλάκια του Αιγαίου. Τι θα πει «όλα τα κόμματα»; Θα πει ότι «προμήθεια» για τις δουλειές που έπαιρνε στην Ελλάδα η γερμανική πολυεθνική έδινε και στον Συνασπισμό της Αριστεράς. Στον Σύριζα, δηλαδή.

Άρα, δεν ήταν τυχαία η δήλωση του Περικλή Κοροβέση, όταν βγήκε στον αέρα το σκάνδαλο με τις μίζες της Siemens στα ελληνικά κόμματα. Βουλευτής, τότε, του Συνασπισμού ο Κοροβέσης είχε υποστηρίξει ότι και η αριστερά τα έπαιρνε.

Πριν προχωρήσω στην κατάθεση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, να προσθέσω το εξής:

Ο Συνασπισμός της Αριστεράς έγινε το 1989. Έχει σημασία η χρονολογία, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης στη συνέχεια.

Ο Συνασπισμός αυτοδιαλύθηκε το 2013 διότι από το 2012 το κόμμα των διάφορων ομάδων και τάσεων έγινε... ενιαίο και μετονομάστηκε σε ΣΥνασπισμό της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ). Σημασία έχει η χρονολογία, 2012. Έχουν πάρει το «μήνυμα» ότι κατ’ αρχήν θα γίνουν αξιωματική αντιπολίτευση και κυβέρνηση στην επόμενη φάση.

Ερχόμαστε στον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου που χρόνια ασχολείται με το σκάνδαλο και τις μίζες της Siemens στην Ελλάδα. Στη δίκη που κατέθεσε ως μάρτυς ο δημοσιογράφος είπε τα γνωστά, για το μαύρο χρήμα σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Συνασπισμό το 1989-90, όταν η SIEMENS πήρε τα ψηφιακά.

Φοβερό! Τα άρπαξε κανονικά ο Συνασπισμός πριν προλάβει καλά-καλά να γίνει κόμμα, που ελεγχόταν κατά 25% από το ΚΚ Εσωτερικού και κατά 75% από το ΚΚΕ, με τα μέλη του πολύ πριν αποχωρήσουν Δαμανάκη, Δραγασάκη, Λαφαζάνη, Ανδρουλάκη και σία.

Κάτι τελευταίο. Το σκάνδαλο Siemens είναι παγκόσμιο, όχι απλά ευρωπαϊκό, πολύ περισσότερο όχι μόνο ελληνικό. Οι αποκαλύψεις που βρώμισαν τον πλανήτη ολόκληρο έγιναν από τον ίδιο τον γερμανικό κολοσσό μετά από πιέσεις της κομισιόν στο όνομα της καταπολέμησης του αθέμιτου εμπορικού ανταγωνισμού, και αφού η Ζήμενς δεσμεύτηκε ότι δεν θα ξαναλαδώσει τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης σε κάθε χώρα.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ