ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΟ ΠΑΠΟΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Μα, είναι τυχαίο κάθε φορά να παθαίνει βλάβη το λαθρεμπορικό με τα τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ, σήμερα ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, κι έτσι να το τσακώνουν στα πράσα; Έτσι έγινε και στην τελευταία περίπτωση, με το ουκρανικό «αλιευτικό» που έμεινε στο πέλαγος, έξω από την Κρήτη. Το άλλο είχε ''μείνει'' έξω από την Εύβοια.

Όταν ο λαθρέμπορας π.χ. θα κονομήσει πεντακόσια χιλιάρικα από ένα φορτίο, γιατί να αγοράσει γερό σκαρί με σόι μηχανή; Κάνει τη δουλειά του μ’ ένα πάμφθηνο σαπιοκάραβο, μίας χρήσεως, το οποίο μετά αν δεν το σκοτώσει για παλιοσίδερα, το εγκαταλείπει.

Και γιατί τα λαθραία τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ από Ξάνθη δεν κατέληξαν κατ’ ευθείαν στην Αίγυπτο και ταξίδευαν από Ουκρανία; Πρώτον, δεν ήταν λαθραία τα τσιγάρα από Ελλάδα σε Ουκρανία. Κανονικά, νόμιμα πουλήθηκαν από την ΣΕΚΑΠ. Ο Ουκρανός έμπορας κάνει το λαθρεμπόριο.

Και γιατί ένα φορτίο με τόσα εκ. πακέτα τσιγάρα να κάνει ταξίδι από Ελλάδα, να περάσει τα Δαρδανέλια, να τα ξαναπεράσει στην επιστροφή, αφού θα καταλήξει στην Αίγυπτο; Διότι δεν γίνεται διαφορετικά. Μην πούμε περισσότερες λεπτομέρειες, δεν είναι απαραίτητες.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ «ΝΟΜΙΜΑ» ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ