Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ... ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ

 

Ο καραγκιοζισμός όπως διαπράττεται εν Ελλάδι. Είναι τέχνη αυτή, όπως θέλει και τόλμη, να μην κωλώνεις να γελοιοποιείς τη σοβαρότητα ενός εθνικού θέματος. Τι θύμήθηκα, με την ευκαιρία της συνάντησης του Γερμανού προέδρου Σταϊνμάγερ με τον... συνάδελφο του Προκόπη Παυλόπουλο. Πριν τέσσερα χρόνια επισκέφτηκε την Αθήνα ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας. Και ο Κάρολος Παπούλιας τα έχωσε χοντρά στον Γερμανό. Είπαμε. Καραγκιοζισμός. Γειασαν του μάγκα του Τσαρλς.

Τι να τον κάνουμε τον πρωθυπουργό, όταν η ομαδάρα η Ελλαδάρα έχει προεδράρα, τον Κάρολο Παπούλια (στη φωτό με τον πρόεδρο της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ), που δεν μάσησε τα λόγια του. Έτσι είπαν. Γιατί δόντια έχει και άμα ήθελε τα μασούσε.

Το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, λοιπόν πάλι στην επικαιρότητα. Ιστορία πολυμεταχειρισμένη, που παίζεται πολιτικά, δηλαδή θεατρικά κι όχι εθνικά, πατριωτικά. Γιατί ξηγιέμαι έτσι;

Η Γερμανία σε καμία άλλη χώρα δεν έκανε τόσο κακό, απ’ όσες είχε κατακτήσει, όσο στην Ελλάδα. Ένα αυτό, ιστορικά αποδεχόμενο από τους πάντες. Το δεύτερο, ότι η Γερμανία αποζημίωσε όλες τις χώρες που σακάτεψε εκτός από μια, την Ελλάδα. Θες και το τρίτο;

Ποτέ, ούτε μία κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν πήρε ζεστά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Πάμε παρακάτω; Πάμε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος, Παπούλιας λέγεται, Παυλόπουλος, δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε. Ούτε ο Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας το κατάλληλο πρόσωπο για να «τα ακούσει». Κάτι άλλο; Προς το παρόν όχι.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΗΣ