Η ΚΑΤΑΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 

Υλικό για τηλεοπτικό σήριαλ, μάλιστα μακράς διάρκειας, από εκείνα που ξετρελαίνουν τους Αμερικάνους. Τα αδέλφια, μεγαλομέτοχοι του μπασκετικού Ολυμπιακού, ο 45χρονος Παναγιώτης και ο 44χρονος Γιώργος Αγγελόπουλος είναι εδώ και τέσσερα χρόνια σε πόλεμο δικαστικό ανοικτό με τον πατέρα τους Κωσνταντίνο Αγγελόπουλο. Είχε προηγηθεί, πριν 15 χρόνια, η επίσης δικαστική διαμάχη, πάλι για την οικογενειακή περιουσία, ανάμεσα στον πατέρα των δύο αδελφών Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι, με τον αδελφό του Θεόδωρο, τον σύζυγο της Γιάννας.

Μελαγχολικό. Πατέρας να στρέφεται στα ίσα ενάντια στα δύο παιδιά του. Κι αυτά να κάνουν το ίδιο σε βάρος του προγόνου τους. Με δικηγόρους γίνεται η αντιπαράθεση και γνωματεύσεις ιατρών, σχετικά με την υγεία του πατέρα, αν δηλαδή είναι σε θέση να παίρνει αποφάσεις.

Μιλάμε για πολλά λεφτά. Αμέτρητα. Που υπάρχουν, και που αυγαταίνουν από την υγιέστατη οικογενειακή επιχείρηση. Αμφισβητείται πλέον από τις δύο πλευρές ο,τι ίσχυε, το ένα τρίτο στον καθένα. Ένα ο μπαμπάς, από ένα ο καθένας από τους δύο γιους.

Δεν μιλάς εσύ ο τρίτος. Αν τολμήσεις να πεις πώς έχει δίκαιο ο πατέρας, ότι τα δύο παιδιά, πρόκειται περί βλασφημίας. Εκτός κι αν μπεις στο «παιχνίδι», όπως κάποια ΜΜΕ, που έχουν τους… λόγους τους να πάρουν το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς. Κάπου να αποσκοπούν.

Δεν έχεις γνώμη όταν είσαι ξένος. Απλά παρατηρείς. Και βγάζεις το αιώνιο συμπέρασμα. Τι είναι εκείνο που πέφτει σαν κατάρα σε μία μέχρι χθες αγαπημένη και ισορροπημένη οικογένεια και τους σέρνει στα δικαστήρια να λύσουν τις οικονομικές τους διαφορές.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η... MONOPOLY