ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ... ΤΣΕΠΗ

 

Αμερικανιά. Πετυχημένη. Το λέμε διότι έπαιξαν στο παρελθόν κι άλλες αμερικάνικες μαγκιές, που δεν έπιασαν. Για το πώς θα κονομήσουμε. Πιο σωστά πώς θα κινείται η οικονομία.

Θάνατος η στάση εμπορίου. Ζωή και ανάσταση να πηγαινοέρχεται το χρήμα. Ε, αυτό δεν γίνεται αν δεν μπαίνει ο κόσμος στα μαγαζιά. Να φάει, να πιει, να διασκεδάσει, να τζογάρει, να αγοράσει. Να ξοδέψει.

Black Friday. Το κόλπο. Και γαμώ τις εκπτώσεις. Η λύσσα η καταναλωτική. Να μην κρατιούνται, να ορμάνε στα καταστήματα, με το που ανοίξουν οι πόρτες. Ποιος θα πρωτομπουκάρει.

Σήμερα είναι η Μαύρη Παρασκευή και άσε τους περίεργους, τους ακτιβιστές να προπαγανδίζουν το Buy Nothing Day, την Ημέρα Αγοραστικής Αποχής. Στην Ελλάδα από το 2016 μπήκαν στο κόλπο της Μαύρης Παρασκεύης και οι μεγάλες φίρμες, τα επώνυμα προϊόντα, που λένε.

Η δουλειά ξεκινάει από την ετήσια Ημέρα των Ευχαριστιών, Thanksgiving Day, ημέρα Πέμπτη. Την επομένη βάλανε την Μαύρη Παρασκευή, κι έτσι έφτιαξαν ένα γιορταστικό τετραήμερο. Γιατί την λένε «Μαύρη Παρασκευή»; Κυκλοφορούν διάφορα.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥ!