ΠΩΣ «ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ» ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 

Ενρίκε Πένια Νιέτο. Ήταν μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο και για έξι χρόνια πρόεδρος στο Μεξικό. Ο 53χρονος σήμερα από σόι πολιτικών αμερικανοσπουδαγμένος δικηγόρος με ειδικότητα στη διοίκηση επιχειρήσεων, κέρδισε στις εκλογές τον Δεκέμβριο του 2012 με το ''Επαναστατικό Κόμμα'' της χώρας. Υπήρξαν κατηγορίες για νοθεία στις εκλογές και απασχόλησαν τη δικαιοσύνη. Αυτή τη «λεπτομέρεια» την αφήνουμε στην άκρη.

Παντρεμένος με τρία παιδιά ο Ενρίκος Πένιας Νιέτος κάνει άλλα δύο παιδιά, εξώγαμα, με διαφορετικές γυναίκες. Κι όταν πέθανε η σύζυγος του παντρεύτηκε μια ηθοποιό. Κι αυτό το κρατάμε στην άκρη.

Αποκαλύφτηκε μόλις προχθές ότι όταν ήταν αρχηγός κράτους το παλληκάρι του «επαναστατικού» κόμματος του Μεξικού έκανε μία αρπαχτή 100 εκ. δολάρια, που του πάσαρε ο μεγαλύτερος βαρώνος ναρκωτικών της χώρας, ο περιβόητος Ελ Τσάπο, ο οποίος πλέον βρίσκεται στα χέρια των Αμερικανών, στις φυλακές των ΗΠΑ.

Ποιος έχει τα άντερα να πει «‘Όχι» σε 10 και 20, σε 50 και 100 εκ., με τη μια όλα ή σπαστά. Μαύρο και σπαρταριστό χρήμα. Δεν λέει «Όχι» ο κωλοπετσωμένος πολιτικά, όμως που θα «βολέψει» τα βρώμικα πακέτα; Το ζητούμενο.

Λένε στον πρόεδρο της χώρας ή στον πρωθυπουργό, αν ο πρόεδρος είναι μόνο για να βγάζει λόγους και να υπογράφει, «Θα τσακώσεις τόσα και θα κάνεις αυτό». Μία Συμφωνία μ’ άλλα κράτη, ένα deal εμπορικό, να μας δώσεις την άδεια να εκμεταλλευτούμε εκείνο ή το άλλο. Σύμφωνοι. Ο πολιτικός έχει πρόβλημα πώς και που θα «κρύψει» τα λεφτά.

Γράψε λάθος! Δεν υπάρχει πρόβλημα!!! Αν υπήρχε πρόβλημα, τότε η πολυεθνική Siemens π.χ. ή ο μαφιόζος Ελ Τσάπο δεν θα μπορούσαν να κάνουν τις μπίζνες τους. Το money της δωροδοκίας με «δίκτυ προστασίας και ασφάλειας» ακολουθεί δρόμους και προορισμούς τέτοιους, που διευκολύνουν το νιτερέσο. Εγγυημένα πράγματα. Δοκιμασμένα εδώ και 50-60 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΓΑΣ ΕΡΑΣΤΗΣ Ο ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!